اتاق بچه به منزله خانه کوچکی است که کودک اولین احساس تعلق به یک مکان را در آنجا پیدا می کنند، بنابراین طراحی دکوراسیون اتاق کودک بسیار مهم است و باید با روحیه او تطبیق داشته باشد. همچنین رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی باید تایید گردد و هر رنگی را نمی توان برای این مکان مورد استفاده قرار داد. به طور کلی دکوراسیون اتاق کودک شامل رنگ آمیزی دیوار ها، طراحی دیوار ها، رنگ و طرح وسایل، رنگ و طرح رو تختی و پرده و دیگر لوازم است که ما در این متن قصد داریم همه این موارد را به طور کامل بررسی کنیم. اما پیش از هر چیز به بررسی رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی می پردازیم. همچنین در این متن خواهید خواند:
رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی
همانطور که می دانید رنگ ها می توانند بر خلق و خو، میزان تمرکز، شادی یا غم و حتی سلامت بدن تاثیر بگذارند. به همین جهت می توان گفت که اهمیت رنگ در اتاق کودک بسیار بیشتر آن چیزی است که فکرش را می کنید زیرا در شکل گیری شخصیت او تاثیر گذار خواهد بود. اما بهترین رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی چه رنگی است؟ باید گفت در انتخاب رنگ مناسب برای این اتاق باید شخصیت کودک مورد توجه قرار گیرد. آیا کودک شما آرام و درونگراست یا فردی پر انرژی و بیش فعال است؟ بدیهی است که برای یک کودک بیش فعال استفاده از رنگ های آرامش بخش بسیار مناسب تر خواهد بود و برای یک کودک درونگرا و بیش از حد آرام استفاده از رنگ ها و طرح هایی که می توانند در او ایجاد شادی و نشاط و انرژی کنند، عالی است. بعضی از رنگ ها می توانند مفاهیم خاصی را با خود به همراه داشته باشند و این رنگ ها برای اتاق کودک به کار برده شوند. در ادامه چند نمونه از این رنگ ها را معرفی می کنیم:
قرمز: افزایش تمرکز
آبی: آرامش بخش
سبز: ایجاد طراوت
بنفش: ایجاد شوق و انگیزه
نارنجی: شادی بخش
رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی نباید به صورت یکدست و به میزان زیاد به کار برده شود. سعی کنید از یک یا دو رنگ دیگر در کنار رنگ اصلی انتخابی تان استفاده کنید. البته می توانید رنگ ها را در قالب طرح های خاصی بر روی دیوار ها، پرده و روتختی مورد استفاده قرار دهید. همچنین باید بدانید که رنگ ها فارغ از جنسیت هستند و رنگی به عنوان رنگ دخترانه یا پسرانه وجود ندارد. به عنوان نکته آخر درباره انتخاب رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی باید گفت که کاربرد رنگ های خانواده طوسی در اتاق کودک اصلا توصیه نمی شود زیرا ممکن است موجب بروز افسردگی در او شود.
دکوراسیون اتاق کودک – نوزاد
در مورد دکوراسیون اتاق کودک تازه متولد شده تا 1 سال باید گفت که مهم ترین بخش رنگ آمیزی اتاق اوست. برای نوزاد معمولا از رنگ های لطیف و ملایم و رنگ های آرامش بخش استفاده می کنند. رنگ هایی مانند سفید، آبی آسمانی، آبی فیروزه ای، لیمویی، صورتی روشن و یاسی بهترین رنگ هایی هستند که برای چیدمان اتاق نوزاد مورد کاربرد قرار می گیرند. در دکوراسیون اتاق کودک تازه متولد شده هر چه فضای اتاق خلوت تر باشد، بهتر است. شلوغ بودن اطراف نوزاد و پر کردن اتاق با انواع و اقسام عروسک ها و اسباب بازی ها اصلا توصیه نمی شود و بهترین کار ایجاد یک فضای خلوت، آرام و لطیف برای اوست.
رنگ آمیزی اتاق کودک
هنگامی که کودک تان به اندازه ای بزرگ شد که بتواند در مورد سلایق خود نظر بدهد، بهتر است که برای طراحی اتاق نظراتش را جویا شوید. برای اینکار با کودک در جهت پی بردن به علایق اش صحبت کنید و نظرات اش را برای طراحی اتاق بشناسید. شناخت فعالیت های مورد علاقه او و توجه به چیز هایی که از آن ها لذت می برد، می تواند به شما در این راه کمک کند. به نقاشی های کودک تان دقت کنید، نقاشی ها به طور واضح نشان می دهند که کودکان چه چیز هایی را بیشتر دوست دارد و در تصورات شان اتاق خود را به چه شکلی می بینند. البته این بدان معنا نیست که دکوراسیون اتاق کودک باید تنها بر اساس نظر خود کودک انجام شود، اما اینکه در بعضی از نقاط از نظرات او استفاده گردد، نه تنها این مکان را برای کودک جذاب تر و دوست داشتنی تر می کند، بلکه در افزایش اعتماد به نفس او هم تاثیر گذار است.
یکی از ارزان ترین و سریع ترین راه ها برای تغییر کلی دکوراسیون اتاق کودک رنگ کردن دیوار ها است. رنگ آمیزی اتاق کودک بدون صرف هزینه زیاد و با ایجاد تغییراتی مختصر، احساس تازگی و نو شدن داده و حال و هوای اتاق را عوض می کند. با استفاده از روش های رنگ آمیزی و با به کار گیری کمی ذوق و سلیقه می توانید طراحی دیوار اتاق خواب کودک را به بهترین شکل انجام دهید. مثلا برای کشیدن یک رنگین کمان به تنها چیزی که نیاز دارید، مقدار کمی رنگ، یک چسب کاغذی و یکی دو قلمو است. برای این کار در ابتدا با نوار چسب کاغذی ابتدا و انتهای رنگ کمان را بر روی دیوار ایجاد کرده، سپس طرح کلی رنگین کمان را روی دیوار بکشید و رنگ کنید.
طراحی دیوار اتاق خواب کودک
طراحی دیوار اتاق خواب کودک با استفاده از رنگ آمیزی های جدید می تواند برای او بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد. در این کار باید بدانید که کودک تان به چه چیز هایی علاقه دارد و چه طرح هایی می تواند در رشد شخصیت، شکل گیری علایق و بهبود خلق و خوی او کمک کند. همچنین پیشنهاد می شود به جای شخصیت های کارتونی مانند شاهزاده خانم ها و پرنسس های انیمیشن های مختلف که الگو های خوبی برای شکل گیری شخصیت کودک نیستند، فضای اتاق را با طرح های دیگری مثل حیوانات یا درختان و گیاهان دکور کنید تا از کودکی عشق به محیط زیست و حیوانات در کودک ایجاد شود.
برای کودکان زیر 5 سال هم می توانید از تصاویر فانتزی مختلف مانند رنگین کمان، ابر و قطره باران، خورشید و ماه و ستاره، قطار هایی با واگن های رنگی، گل های فانتزی مختلف و خوش رنگ و یا هر آنچه که برانگیزاننده احساسات کودک تان است، استفاده کرده و او را خوشحال کنید. مطمئن باشید فرزندتان این مکان زیبا و امن که برایش تهیه کرده اید را دوست خواهد داشت و هرگز از یاد نخواهد برد. همچنین با این کار لبخند را به چهره فرزندتان هدیه دهید و اجازه دهید او از حمایت شما در ابراز علاقه و اظهار نظر در مورد دکور اتاقش مطمئن شود. در ویدیوی موجود در انتهای این متن سورپرایز شدن یک دختر خردسال، پس از تغییرات اتاق توسط والدین اش و میزان هیجان و خوشحالی او را ببینید.
دکوراسیون اتاق کودک
دکوراسیون اتاق کودک تنها درباره رنگ اتاق او نیست و موارد دیگری هم در این چیدمان موثر هستند. برای مثال سرویس خواب اتاق کودک باید با دقت زیادی انتخاب شود. یک تخت خواب و تشک استاندارد می تواند نقش بسیار مهمی در آرامش کودک و خواب بهتر او داشته باشد. طرح و رنگ تخت خواب را بر اساس تم رنگی اتاق انتخاب نمایید. به طور کلی برای دکوراسیون اتاق کودک از سرویس خواب سفید و یا رنگ های شاد استفاده می شود و کمتر رنگ هایی مانند قهوه ای تیره یا طوسی در این مورد انتخاب می گردد. اگر اتاق برای دو فرزند تان مشترک است می توانید از انواع تخت خواب های دو طبقه فانتزی با رنگ ها و طرح های زیبا استفاده کنید. در مورد روتختی هم باید گفت که انتخاب یک روتختی طرح دار آن هم با طرح های فانتزی و کودکانه بسیار مهم است. البته رو تختی های ساده هم می توانند گزینه های خوبی برای این کار باشند اما به شرطی که از رنگ مناسبی انتخاب شده باشند و دارای بالشتک های فانتزی باشند.
مورد دیگر درباره دکوراسیون اتاق کودک تزیین و طراحی دیوار اتاق خواب کودک است. تزیین بخشی از دیوار ها می تواند با نقاشی ها و کاردستی هایی که خود کودک کشیده یا درست کرده، انجام شود. مثلا می توانید یکی از دیوار ها را به این کار اختصاص دهید و از کودک بخواهید که هر روز بهترین نقاشی که کشیده است را بر روی دیوار بچسباند. یا اگر کودک تان به مهد کودک یا پیش دبستانی می رود، کاردستی هایی که درست می کند را بر دیوار نصب کنید تا با این کار اعتماد به نفس او را تقویت نمایید. درباره طراحی دیوار اتاق خواب کودک نیز هم می توانید از انواع کاغذ دیواری ها و پوستر های دیواری با طرح های کارتونی استفاده کنید و هم خودتان با رنگ و قلمو و یا با شابلون طرح هایی را روی دیوار ایجاد نمایید.
در دکوراسیون اتاق کودک پرده را می توان با رو تختی ست کرد. مثلا اگر رو تختی طرحی خاص دارد، بهتر است پرده نیز دارای همان طرح باشد. البته این انتخاب به سلیقه شما نیز بستگی زیادی دارد و اساسا قانونی درباره ست بودن پرده و رو تختی وجود ندارد. مورد دیگر فرش است. در دکوراسیون اتاق کودک می توان از فرش هایی با طرح های فانتزی که انواع آنها در فروشگاه های مختلف موجود است، استفاده نمود. اگر کف اتاق کودک موکت شود به امنیت و سلامت جسمی کودک کمک می کند اما این مشکل هم وجود دارد که ممکن است کودک در حین نقاشی مقدار رنگ را بر روی موکت بریزد و هیچ وقت پاک نشود.
موضوع دیزاین و تزیین در دکوراسیون اتاق کودک مورد دیگری است که به بررسی آن می پردازیم. برای دیزاین اتاق کودک بهترین کار استفاده از عروسک ها و اسباب بازی های خود اوست. بسته به اینکه کودک تان چه عروسک ها و اسباب بازی هایی دارد، می توانید از ایده های مختلفی برای دیزاین اتاق او استفاده کنید. همچنین تزیین اتاق کودک با ریسه های رنگی، استفاده از تابلو های عکس و نقاشی کودکانه، آویزان کردن ریسه هایی از سقف، قرار دادن یک آباژور فانتزی در کنار تخت خواب، قرار دادن یک چادر بازی کودک در گوشه ای از اتاق، نورپردازی با استفاده از ریسه های نوری، آویزان کردن یک لوستر فانتزی از سقف، استفاده از کاغذ دیواری های طرح دار کودکانه برای دیوار ها از پیشنهاد های جذاب برای دکوراسیون اتاق کودک به شمار می روند.
ARVE Error: Invalid URL
https://chidoplus.com/video/child room surprize.mp4
in url
خانه ایده آل خود را بسازید:
ویدیو: با ساختن چادر فضایی رویایی در اتاق کودکتان ایجاد کنید که خاطره ی آن هیچ گاه از یادش نرود