زیبایی بیشتر در آشپزخانه با ریسه زیر کابینتی

چیدوپلاس 27 اردیبهشت 1400

در گذشته روشنایی آشپزخانه تنها از طریق چراغی که از سقف آویزان می شد انجام می گرفت و نور سقفی تنها منبع نوری بود. این موضوع سختی های خود را داشت، مثلا درون کابینت ها تاریک بودند و یا اگر کسی پشت به نور می ایستاد سایه اش سبب کاهش روشنایی و کاهش دید او می شد. اما امروزه با وجود چراغ ها و ریسه های زیر کابینتی این مشکلات حل شده است و تغییرات مثبت و متفاوتی در این زمینه اتفاق افتاده است. در این متن قصد داریم تا به طور کامل به موضوع ریسه زیر کابینتی و انواع چراغ هایی که برای این کار استفاده می شود، بپردازیم.

ریسه زیر کابینتی در چه قسمت هایی از آشپزخانه و به چه منظور نصب می شود؟

همانطور که از اسم ریسه زیر کابینتی پیداست، به طور معمول این ریسه ها در زیر کابینت های دیواری نصب می شوند. مکان دیگری که از ریسه زیر کابینتی استفاده می شود، در داخل کابینت ها و در واقع در قسمت سقف آنها از داخل است. همچنین درون کشوها، بالای سینک ظرفشویی و قسمت زیر کابینت های زمینی هم محل های مناسبی برای نصب ریسه زیر کابینتی هستند. به غیر از این مکان ها، در هر نقطه ای از آشپزخانه که استفاده بیشتری دارید و تاریک است، می توانید با نصب ریسه یا سایر منابع، روشنایی آشپزخانه را بهبود ببخشید. همچنین از این ریسه ها برای زیر قسمت اُپن آشپزخانه و همینطور جزیره، به منظور زیبایی می توان استفاده نمود.

ریسه زیر کابینتی چیست؟

این ریسه ها که با نام ریسه های ال ای دی نیز معروف هستند از نوارهای سیم کشی شده ای ساخته شده اند که بر روی آنها چیپ ها یا چراغ های بسیار کوچک ال ای دی نصب شده است. این نوار ها از طریق چسب به دیوار و یا هر قسمت دیگر می چسبند و با وصل شدن به برق، روشنایی لازم را تامین می کنند. در این ریسه ها نور به صورت نقطه نقطه ایجاد می شود. اما در نوع دیگری از ریسه زیر کابینتی که با نام ریسه نوری شلنگی فلکسی شناخته می شوند، نور یکدست و یکسانی ایجاد شده و به غیر از کاربرد در آشپزخانه و به عنوان ریسه زیر کابینتی، در سقف کاذب نیز به عنوان نور مخفی مورد استفاده قرار می گیرد.

ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی

ریسه زیر کابینتی چگونه نصب می شود؟

نصب هر کدام از انواع ریسه های نوری زیر کابینتی با هم متفاوت است. مثلا ریسه های نوری ال ای دی معمولی که گفته شد، یا از نوع پشت چسب دار هستند که به راحتی به زیر کابینت می چسبند و یا بدون چسب هستند و با کمک چسب می توان آنها را چسباند. اما ریسه های شلنگی فلکسی باید توسط بست های پلاستیکی به قسمت مورد نظر چسبیده شوند. اما این کار نیز بسیار راحت است و فقط نیاز به صرف کمی وقت دارد. البته این نکته را باید گفت که تنها در صورتی نیاز به استفاده بست خواهد بود که متراژ فضایی که می خواهید ریسه را در آن نصب کنید زیاد باشد. اگر محدوده کوچکی را می خواهید با ریسه زیر کابینتی روشن کنید، نیاز به استفاده از بست نخواهد بود.

ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی
ریسه زیر کابینتی

مزایا و معایب ریسه زیر کابینتی

ریسه های زیر کابینتی دارای مصرف برق پایینی هستند و داغ نمی شوند. آنها معمولا در برابر حرارت و رطوبت مقاوم اند اما نه در حدی که بتوان آنها را در بالای شعله گاز و در برابر حرارت مستقیم نصب کرد و یا آنها را در آب شست. ریسه زیر کابینتی قابل انعطاف است و می توان آن را به اندازه های دلخواه برش داد. انعطاف پذیری بالای این ریسه ها باعث می شود تا بتوان آنها را 90 درجه خم کرد و در قسمت هایی از کابینت ها که نصب در آنها غیر ممکن به نظر می رسد، چسباند. طول عمر ریسه زیر کابینتی بالاست و حدود 25000 ساعت کار می کند. همچنین این ریسه ها دارای رنگ های مختلفی هستند. از نوع هفت رنگ گرفته تا تک رنگ آفتابی (زرد)، مهتابی (سفید)، و رنگ های دیگر. از معایب ریسه زیر کابینتی نیز می توان به دو مورد اشاره کرد: اول اینکه اگر یکی از چراغ های ال ای دی بر روی نوار ریسه زیر کابینتی دچار اشکال شود، تمام ریسه باید تعویض گردد، و دوم اینکه قیمت تمام شده خرید این ریسه ها ممکن است کمی بالا باشد.

ریسه زیر کابینتی در چه قسمتی از کابینت نصب می شود؟

ریسه زیر کابینتی را می توان در زیر کابینت دیواری و چسبیده به دیوار نصب کرد. با این کار نور پس از برخورد با کاشی های دیوار منعکس شده و موجب بیشتر شدن روشنایی آشپزخانه می گردد. در یک مدل دیگر ریسه زیر کابینتی را می توان در قسمت جلوتر و نزدیک به لبه کابینت نصب کرد. این کار بیشتر در مواردی انجام می شود که آن بخش از زیر کابینت محلی برای انجام کارهای شما باشد، مثلا بالای سینک ظرفشویی.

از ریسه زیر کابینتی استفاده های خلاقانه ای هم می توان کرد. مثلا می توانید با استفاده از ریسه نوری شلنگی فلکسی بر روی دیوار بین کابینت ها و یا دیوارهای آشپزخانه، و یا هر قسمت دیگری که امکان داشت، شکل هایی را ایجاد کرده و آنها را به عنوان تزیین استفاده کنید. مثلا می توانید این ریسه ها را در چهار رنگ خریداری کنید و دیوار بین کابینت ها را به صورت افقی و با فاصله های معین، ریسه کشی نمایید. همچنین می توانید بر روی سقف آشپزخانه نیز این ایده را عملی کنید.

نورپردازی داخل کشو ها به کمک ریسه زیر کابینتی

کشوی کابینت ها حاوی وسایل کوچکی هستند و شاید بعضی اوقات شلوغ و به هم ریخته باشند به طوری که برای پیدا کردن وسیله مورد نظر دچار مشکل شوید. استفاده از ریسه های نوری داخل کشویی کمک می کند تا فضای داخلی کشو ها و همچنین کابینت ها روشن شود و استفاده از آنها راحت تر باشد. این چراغ ها دارای سنسور فاصله سنج مادون قرمز هستند و در هنگام بیرون کشیدن کشو یا باز کردن کابینت روشن، و در هنگام بستن آنها چراغ نیز خاموش می گردد.

آیا تنها ریسه زیر کابینتی برای روشنایی یک آشپزخانه کافیست؟

باید گفت خیر. با اینکه ریسه های زیر کابینتی میزان نور قابل قبولی را ایجاد می کنند اما به عنوان یک مکمل نوری محسوب می شوند و حتما باید از چراغ سقفی برای آشپزخانه نیز استفاده کرد. برای تامین نور اصلی آشپزخانه هم از چراغ های سقفی و هم از سقف های آسمان مجازی می توان استفاده نمود. به کارگیری لامپ های هالوژن نیز در قسمت هایی از سقف نیز پیشنهاد می گردد.

از این ریسه ها در کدام قسمت های دیگر خانه می توان استفاده کرد؟

از ریسه های نوری که به ریسه زیر کابینتی معروف شده اند می توان در سرویس بهداشتی نیز استفاده کرد. دور تا دور آینه دستشویی را به صورت مخفی می توان ریسه نوری نصب کرد تا بتوانید صورت خود را بهتر در آن مشاهده کنید. این کار را درباره آینه میز آرایش در اتاق خواب نیز می توان انجام داد. همچنین اگر خانه تان دوبلکس است، می توانید ریسه نوری را بر روی پله ها نصب کنید تا در هنگام تاریکی از روشنایی آنها بهره مند شوید.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

طریقه نصب ریسه های نوری + آشنایی با انواع ریسه ها

نورپردازی های متفاوت و دکوراتیو، خلق یک فضای جذاب تنها با کمک نور

 



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<