نورپردازی های متفاوت و دکوراتیو، خلق یک فضای جذاب تنها با کمک نور

چیدوپلاس 03 شهریور 1397 ،

نورپردازی یکی از اصول مهم در طراحی داخلی بوده و تاثیر به سزایی در ایجاد جذابیت در فضا های مختلف دارد. با استفاده هوشمندانه از نور می توان فضا ها را کوچک تر یا حتی وسیع تر از آنچه که هست نشان داد. با ایجاد نور تاکیدی می توان دید را به سمت بخش های خاصی از خانه متمرکز کرد و همچنین نورپردازی مناسب می تواند فضا را زیبا تر و لوکس تر جلوه دهد. موضوع نور خانه آنقدر مهم است که در معماری امروز به صورت یک علم در آمده است و به صورت جداگانه تدریس می شود. نورپردازی باید با اصول صحیح اجرا شود و همان طور که یک نور پردازی درست می تواند یک دکوراسیون زیبا به وجود آورد یک نور پردازی غلط نیز می تواند باعث به وجود آمدن یک طرح نا زیبا شود. در این مطلب به معرفی جدیدترین روش های نور پردازی با استفاده از لامپ ها، چراغ ها و ریسه های نوری در فضا های مختلف خانه می پردازیم.

چراغ ها و لوستر های سقفی

اولین و مهم ترین المان که در نور پردازی مورد استفاده قرار می گیرد، چراغ ها و لوستر های سقفی است. در هر خانه ای می توانید نمونه ای از این چراغ ها را مشاهده کنید. بعضی از آنها ساده هستند و بعضی دیگر دارای طرح های متفاوت تری اند که جلوه و نمای خاصی را به چیدمان اضافه می کنند. وظیفه اصلی چراغ یا لوستر مرکزی که در سقف نصب می شود، ایجاد یک نور غیر متمرکز و لایت در خانه است. نوری که تمام فضا را به صورت یکنواخت روشن کند. نکته مهم درباره این نور آن است که اندازه و حجم لوستر و میزان نوری که ایجاد می کند، باید با فضای سالن یا بخش خاصی از آن متناسب باشد. برای ایجاد نور بیشتر، نورپردازی بهتر و زیبا تر می توانید از نور های متمرکز و ریسه های نوری هم در کنار لوستر مرکزی استفاده نمایید. برای مثال نورپردازی سقف کاذب می تواند راهی عالی برای بهتر شدن نور پردازی خانه باشد.

نورپردازی سقف کاذب

امروزه تقریبا همه افراد با نورپردازی سقف کاذب آشنایی دارند زیرا در خانه های جدید و خانه هایی که بازسازی می شوند، از کناف و طرح های متنوع آن برای سقف استفاده می گردد. در حال حاضر به دلیل تنوع در طرح و مدل سقف کاذب، دست معماران برای اجرای طرح های مدرن و خاص جهت نورپردازی سقف کاذب باز است. نور مخفی، نوری ملایم و خطی را ایجاد می کند که خیره کنندگی کمتری نسب به نور های اصلی و لوستر ها دارد و فضایی شیک و خاص را به وجود می آورد. نورپردازی سقف کاذب به این صورت است که ریسه های نوری در بخش های پنهانی از کناف کار می شود که قابل مشاهده نیستند اما نور خطی آنها به بیرون تابیده می شود. با استفاده از این نوع نورپردازی می توانید طرح های مختلفی را در سقف پیاده کنید که البته ساده ترین انواع آنها همیشه زیبایی بیشتری دارند. در مورد رنگ نورپردازی سقف کاذب هم باید گفت که رنگ های مختلفی از آفتابی و مهتابی گرفته تا رنگ های فانتزی نظیر بنفش و صورتی و آبی برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند که باز هم ساده ترین نوع آنها یعنی رنگ های آفتابی و نچرال عالی ترین انتخاب ها محسوب می گردند.

لامپ ال ای دی

لامپ های LED جدید ترین نسل لامپ ها بعد از لامپ های کم مصرف هستند، LED مخفف light emitting diode  به معنی دیود منتشر کننده نور بوده که به لامپ ال ای دی، دیود نوری هم گفته می شود. از لامپ های ال ای دی با توجه به ویژگی هایی که دارند استفاده های مختلفی می‌ توان کرد؛ مواردی همچون روشنایی زیر کابینت، روشنایی تی وی روم، روشنایی پله ها و روشنایی زیر سینک دستشویی تنها چند مورد از کاربرد های لامپ ال ای دی در دکوراسیون است. لامپ های ال ای دی که به صورت حباب، نوار، هالوژن و ریسمان تولید می شوند، نسبت به لامپ های کم مصرف و معمولی مزیت های زیر را دارند:

  • علاوه بر مصرف کم انرژی، عمر بیشتری نسبت به سایر لامپ ها دارند.
  •  لامپ های ال ای دی نور را در رنگ ها و شدت های مختلف با کیفیت بالاتری تولید می ‌کنند.
  • ال ای دی ها فاقد نور مادون قرمز و فرا بنفش هستند و به این دلیل به چشم آسیب نمی رسانند.
  • گرمای کمی از خود تولید می کنند.
  • فاقد جیوه هستند و به محیط زیست آسیب نمی رسانند.
  • با استفاده از لامپ های ال ای دی می توان ایده های دکوراسیونی مختلفی را در چیدمان پیاده کرد.
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی

لامپ ال ای دی زیر کابینتی

در اغلب آشپزخانه های قدیمی تنها یک چراغ سقفی در وسط سقف آویزان بود، حال آنکه نورپردازی در آشپزخانه در بالا و پایین کابینت ها، روی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و سطوح روی کابینت ها که برای آماده سازی وسایل آشپزی و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند، هم کاربردی تر است و هم جلوه ای مدرن و تازه به دکوراسیون می ‌بخشد. نکته ای که باید در مورد نورپردازی با لامپ ال ای دی زیر کابینتی در آشپزخانه مد نظر داشت، انتخاب جای درست ریسه ها یا لامپ ها است. بهتر است لامپ ها را به صورت منظم و با تعداد مورد نیاز استفاده کرد. روشنایی بیش از حد در زیر کابینت عملکرد نورپردازی را زیر سوال می‌ برد، از آنجایی که هر لامپ ال ای دی مقدار خاصی نور از خود متصاعد می کند و به صورت فنی تر از درجه لوکس خاصی برخوردار است، بهتر است با توجه به طول کابینت و سطح پیشخوان از تعداد لامپ های متناسب با آن استفاده کرد.

لامپ ال ای دی زیر کابینتی به صورت نوار های نوری به فروش می رسد که شما با توجه به طول کابینت های تان می توانید به صورت متری از فروشگاه خریداری نمایید. بعضی از آنها دارای دو شاخه هستند که به پریز زده می شوند و می توان آنها را به دلخواه روشن و خاموش کرد و بعضی دیگر به صورت دائمی نصب شده و همیشه روشن می مانند. لامپ ال ای دی زیر کابینتی هم در زیر کابینت های بالا و هم در زیر کابینت های زمینی نصب می شوند. حتی می توان آنها را درون کابینت ها نیز نصب کرد تا فضای داخلی کابینت ها روشن شوند و در هنگام باز کردن درب کابینت فضای داخلی به خوبی دیده شود. از لامپ ال ای دی زیر کابینتی برای بالای گاز، بالای سینک و خلاصه هر جایی از آشپزخانه که می خواهید روشن تر شد، می توان استفاده کرد.

نورپردازی دیگر قسمت های خانه با لامپ ال ای دی

استفاده از لامپ های ال ای دی در محیط هایی که در آنها نیاز به احساس راحتی و آرامش دارید و فضا هایی که اوقات فراغت خود را در آنجا می گذرانید مانند اتاق نشیمن، تی وی روم یا اتاق خواب، می تواند گزینه خوبی باشد. لامپ های ال ای دی را در این فضا ها می‌توان به ‌صورت دیوارکوب های قابل تنظیم مورد استفاده قرار دارد. به طور کلی توصیه می ‌شود در مورد نشیمن و اتاق تلویزیون از لوستر های سقفی استفاده نشود. استفاده از ریسه های ال ای دی یا نور مخفی انعکاس کمتری بر روی تلویزیون دارند و تماشای تلویزیون را جذاب ‌تر می ‌کنند. البته این در صورتی که است بخش تلویزیون در خانه تان جداگانه باشد، اما اگر تلویزیون تان مثل خیلی از خانه های دیگر در اتاق نشیمن است، این بخش از خانه حتما به یه لوستر سقفی نیاز خواهد داشت.

نور مخفی دیوار تلویزیون

در دکوراسیون های مدرن امروزی دیوار تلویزیون اهمیت فوق العاده ای در چیدمان خانه دارد. نورپردازی دیوار تلویزیون می تواند دکوراسیون را جذاب تر و خاص تر کند و به عنوان یک بخش مهم از چیدمان و در واقع یک نقطه کانونی عمل نماید. برای ایجاد یک دکور متفاوت در نشیمن می تواند بر روی دیواری که قرار است تلویزیون در جلوی آن و یا روی آن قرار گیرد، چیزی شبیه به یک دیوار کاذب با ابعاد کوچک تر نصب کنید و در زیر آن از ریسه نوری استفاده نمایید. به گونه ای که هنگام روشن کردن این نور مخفی، یک خط نورانی با فرمی مستطیل شکل در پشت تلویزیون ایجاد می گردد. نور مخفی دیوار تلویزیون هم در خانه های کوچک و هم در خانه های بزرگ کارآمد و مناسب است. اگر خانه تان کوچک است با اینک ار می توانید تاثیر قابل توجهی بر روشن تر، بزرگ تر و دل باز تر شدن خانه بگذارید. برای ایجاد نور مخفی دیوار تلویزیون می توانید بخش مورد نظر را با کاغذ دیواری خاصی هم پوشش دهید. اگر فضای نشیمن یا تی وی روم تان بزرگ است، از یک کاغذ دیواری با طرح خاص استفاده کنید و بخش از دیوار کاذب مورد نظر را با آن بپوشانید، سپس نور مخفی دیوار تلویزیون را در پشت آن تعبیه نمایید.

لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی

نورپردازی پله ها

لامپ های ریسه ای ال ای دی یا اجرای نور مخفی smd برای نورپردازی پله ها نیز بسیار کاربرد دارد. این لامپ ها می تواند موجب روشنی پله ها در شب و زیباتر دیده شدن آن ها شود. نورپردازی پله طرح های متنوعی دارد: کف پله، در امتداد پله ‌ها، در کنار نرده و مدل های دیگر که هر کدام جلوه خاصی را به راه پله ها می دهد. تعدادی از روش های نورپردازی پله ها هستند که برای اضافه کردن تعدادی از این نوع از روشنایی ها نیازی به تعمیرات و بازسازی اساسی ندارید و روش اجرای آن در راه پله ساده است، اما در بعضی مدل ها محل قرار گیری smd  ها یا LED ها باید از قبل تعبیه شده باشد و شیار مورد نظر ایجاد شده باشد. از این نوع نورپردازی هم در پله های داخلی خانه، هم راه پله های ساختمان و هم پله های بیرونی که در فضای باز هستند می توان استفاده کرد.

خوبی نورپردازی پله ها با استفاده از ریسه های نوری آن است که علاوه بر زیبایی بیشتر دکوراسیون، در هنگام شب که همه جا تاریک است هم میزان اندکی از نو را در فضا ایجاد می کند تا محیط بیش از حد تاریک نباشد و هم افراد برای رفت و آمد در پله ها دچار مشکل نشوند. این کار مخصوصا در پله های بیرون خانه که در فضای باز است بسیار عالی خواهد بود. در واقع امروزه یکی از روش های نورپردازی بخش های بیرونی خانه از پله ها گرفته تا نمای ساختمان همین استفاده از ریسه های نوری ال ای دی است که زیبایی بیشتری را در محیط ایجاد می کند.

لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی

نورپردازی در اتاق خواب

اتاق خواب هم می تواند با استفاده از انواع چراغ ها و لوستر ها و البته ریسه های نوری و لامپ های ال ای دی نورپردازی شود. اتاق خواب به یک لوستر مرکزی در سقف نیاز دارد. این لوستر می تواند طرحی فانتزی و غیر رسمی داشته باشد و در بالای تخت خواب نصب شود. ارتفاع لوستر می تواند کم و چسبیده سقف و یا بلند تر باشد. مورد دیگر چراغ دیوار کوب است. این چراغ دیوار کوب بر روی دیوار پشت تخت خواب نصب می شود و ممکن است یک و یا دو عدد باشد. این بستگه به سلیقه شما دارد که می خواهید از یک دیوار کوب در مرکز دیوار و یا یک جفت چراغ در دو طرف استفاده کنید. وجود یک یا دو آباژور در کنار تخت هم بسیار عالی خواهد بود البته اگر چراغ دیوار کوب بر روی دیوار نصب نشود. اما ریسه های نور ال ای دی هم گزینه دیگری برای نورپردازی اتاق خواب هستند. این ریسه ها و نوار های نوری در بالای تخت خواب نصب می شوند و باعث می شوند نوری ملایم و زیبا ایجاد شود.

نورپردازی دیگر بخش های خانه با استفاده از لامپ ال ای دی

از لامپ های ال ای دی در بخش های دیگری از خانه همانند سرویس بهداشتی و حمام نیز می توان استفاده کرد. استفاده از این نوع نور پردازی در زیر سینک دستشویی، در قاب آینه، در سقف یا دیوار ها جلوه خاصی به این فضا های کوچک می ‌دهد، با این کار هم نور خوب و مناسبی خواهید داشت و هم دکوراسیون خاصی در فضایی که کمتر به آن توجه می شود، اجرا می گردد. مورد بعدی نورپردازی فضا های کوچک دکوری مانند طاقچه ها، طبقات و کتاب خانه ها هستند، با کمک نور می توان جلوه ‌ای زیبا و مدرن به این طبقات داد، در واقع این نوع نورپردازی صرفا جنبه زیبایی و هنری دارد و توجه مخاطب را به اشیایی که برای ما ارزشمند اند جلب می کند.

برای مثال شما می توانید تعدادی طبقه یا شلف چوبی را به دیوار نصب کنید و آنها با ریسه های ال ای دی دکور نمایید. سپس ظروف و اشیای دکوری و عتیقه و لوازم تزیینی که برای تان ارزشمند و یا گران قیمت هستند را در آن طبقات بگذارید. البته اگر بوفه دارای درب شیشه ای دارید هم می توانید از این ریسه ها برای نورپردازی داخل آنها استفاده کنید و درون محفظه بوفه را با این نور ها دیزاین نمایید. این کار باعث می شود که چیدمان خانه تان لوکس تر هم به نظر برسد. عکس های موجود در این متن نمونه هایی از نورپردازی مدرن در منازل مسکونی هستند، برای بزرگ تر دیده شدن عکس ها می توانید بر روی آنها کلیک کنید.

نور مخفی
نور مخفی
نور مخفی
نور مخفی
نور مخفی
نور مخفی

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

ویدیو: چه لامپی بخریم و برای خرید لامپ به چه فاکتورهایی توجه کنیم؟



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<