اگر میخواهید فقط یک دیوار خانه تان را رنگ کنید، ما این رنگ ها را به شما پیشنهاد می دهیم

تا به حال به این فکر کرده اید که بهترین رنگ برای دیوار خانه چه رنگی است؟ رنگ کردن دیوارها با رنگی غیر از سفید می تواند تأثیر زیادی در فضای خانه داشته باشد. این تاثیر هم بعد روانشناسی دارد به این معنی که بر روحیه، احساسات و حتی آرامش افراد خانه تاثیر می گذارد، و هم می تواند به بهبود چیدمان خانه تان کمک کند. در گذشته تمامی دیوار های خانه با رنگ سفید رنگ آمیزی می شدند اما در دکوراسیون های مدرن امروزی ممکن است برای تعدادی از دیوارها رنگ متفاوتی در نظر گرفته شود که این موضوع باعث تغییر حس و حال آن فضا می گردد.

کدام دیوار خانه برای رنگ کردن مناسب است؟

اگر شما هم می خواهید در فضای خانه تان تغییری ایجاد کنید، می توانید تنها یک دیوار اصلی را رنگ کنید و این دیوار می تواند دیوار پشت تلویزیون، دیواری در ناهار خوری که بر روی آن تابلویی نفیس قرار داده شده، دیوار پشت مبل ها، دیواری در ورودی خانه یا دیواری در اتاق خواب باشد. رنگ کردن فقط یک دیوار در خانه باعث ایجاد تأکید بر روی آن دیوار می شود بنابراین در مرحله اول باید یک دیوار مناسب را برای این کار انتخاب کرد. همانطور که گفته شد دیوار پشت تلویزیون، یک دیوار در سالن پذیرایی، دیوار پشت تخت خواب و یا دیواری در نشیمن که وسایل دکوری بر روی آن آویزان شده است، می تواند انتخاب خوبی باشد. برای انتخاب دیوار مناسب می بایست روشنایی و میزان نور فضا را در نظر داشته باشید. در صورتی که فضای شما کم نور است از رنگ های تیره استفاده نکنید چرا که پس از مدتی باعث ملال خواهد شد.

بهترین رنگ برای دیوار خانه چطور انتخاب می شود؟

به طور کلی می توان گفت که بهترین رنگ برای دیوار خانه بر اساس متراژ خانه، میزان تاریکی و روشنایی خانه، رنگ چیدمان و دیگر وسایل و مهم تر از همه بنا به سلیقه و روحیات اعضای خانه انتخاب می شود. برای دانستن بهتر این موضوع در رابطه با هر مورد مثال هایی گفته می شود.

  • بهترین رنگ برای دیوار خانه بر اساس متراژ محیط

اگر خانه کوچکی دارید و متراژ سالن یا فاضی مورد نظرتان کوچک است پیشنهاد می شود از رنگ های خیلی تیره استفاده نکنید. سعی کنید میزان تیرگی و روشنی رنگ را بر اساس متراژ تنظیم کنید. مثلا اگر اتاق خواب تان کوچک است و می خواهید دیوار پشت تخت خواب را با رنگی متفاوت رنگ آمیزی نمایید، رنگ هایی مانند آبی تیره، زرشکی، سبز تیره و قرمز برای این کار مناسب نیستند. در مقابل رنگ هایی نظیر آبی فیروزه ای، لیمویی، اخرایی روشن، صورتی، پوست پیازی، بژ مناسب ترین رنگ های برای این دیوار خواهد بود.

  • بهترین رنگ برای دیوار خانه بر اساس میزان تاریکی و روشنی خانه

در انتخاب رنگ دیوار خانه حتما موضوع میزان روشنایی و نورگیر بودن خانه را مدنظر قرار دهید. چنانچه خانه تان از وجود پنجره های نورگیر بهره کمی برده است، سعی کنید با استفاده از رنگ های روشن از تاریکی خانه بکاهید. برای مثال در چنین خانه ای به کارگیری رنگ های تیره و یا طوسی فقط باعث تاریک تر شدن خانه می شود و این خوشایند نیست. اما رنگ های روشن کمک می کنند تا فضا دل باز تر به نظر برسد.

  • بهترین رنگ برای دیوار خانه بر اساس رنگ چیدمان

عامل مهم دیگر جهت انتخاب رنگ برای یک دیوار خانه، هماهنگی و متناسب بودن این رنگ با ترکیب رنگی سایر اجزای چیدمان است. برای مثال می توان رنگ دیوار را با رنگ مبلمان ست کرد. مثلا اگر مبلمانی به رنگ سرمه ای دارید، می توانید دیواری که رو به روی مبلمان قرار دارد را به رنگ سرمه ای نقاشی کنید و یا آنکه از کاغذ دیواری طرح داری با این تم رنگی استفاده نمایید. مثال دیگر ست کردن رنگ دیوار با والان پرده و کوسن ها است. مثلا فرض کنید که یک مبل راحتی طوسی رنگ دارید و بر روی آن کوسن هایی به رنگ صورتی گذاشته اید. همچنین والان پرده را نیز با کوسن ها ست کرده اید و آن هم به رنگ صورتی است. پس می توانید دیوار پشت مبل راحتی طوسی رنگ تان را صورتی کنید تا هماهنگی و چرخش رنگی عالی در خانه تان ایجاد گردد.

  • بهترین رنگ برای دیوار خانه بر اساس سلیقه و روحیات اعضای خانواده

در انتخاب رنگ برای یکی از دیوار های خانه حتما سلیقه خود را در نظر گرفته و حتی اگر این سلیقه خارج از محدوده مد بود آن را رد نکنید. شما در این خانه زندگی می کنید و ساعت های زیادی را در آن می گذرانید. پس باید با سلیقه تان و نوع روحیه تان هماهنگ باشد تا از دیدنش لذت ببرید. البته اگر موضوع هماهنگ بودن رنگ دیوار با چیدمان را در نظر بگیرید حتما سلیقه شخصی را نیز در نظر گرفته اید.

چه رنگی برای دیوار خانه مناسب است؟ کاتالوگ رنگ دیوار چیست؟

پس از انتخاب دیوار مورد نظر، این سوال پیش می آید که چه رنگی برای دیوار خانه مناسب خانه است؟ این رنگ باید از کاتالوگ رنگ دیوار انتخاب شود و این کاتالوگ حاوی تمامی رنگ ها و ترکیبات آنها است. کاتالوگ رنگ دیوار را با جستجو در اینترنت می توانید مشاهده کنید و با صد ها رنگ مختلف آشنا شوید. همه گروه های رنگی، تمامی ترکیب های مختلف رنگ ها به صورت جداگانه با تیرگی ها و روشنی های متفاوت، درصد های مختلف و موارد مورد نظر دیگر همگی در کاتالوگ رنگ دیوار موجود هستند. حتی می توانید رنگ های مختلف را در کنار هم بگذارید و میزان هماهنگی یا نا هماهنگی هر کدام با یکدیگر را مشاهده کنید.

برای انتخاب بهترین رنگ برای دیوار خانه باید گفت که در درجه اول این موضوع کاملا سلیقه ای است. ممکن است بعضی افراد رنگ خاصی را به صرف علاقه استفاده کنند، اما باید به دکوراسیون فضای مورد نظر و ترکیب رنگی سایر لوازم نیز توجه کرد و با توجه به رنگ های موجود در آن، یک رنگ متناسب را انتخاب کرد. گاهی هم این موضوع به سبک دکوراسیون برمی‌گردد. به طور مثال در سبک های کلاسیک استفاده از رنگ های طلایی، کرم، قهوه ای و رنگ های خنثی بیش از سایر سبک ها است و البته بهتر است در این سبک به جای رنگ از کاغذ دیواری یا پتینه استفاده گردد. در سبک مدرن می توان از رنگ های خالصی مانند قرمز سیر، زرد، سبز، آبی، نارنجی، بنفش ارغوانی و … استفاده کرد اما مهم است که بدانیم هر کدام از این رنگ ها چه حسی در ما ایجاد می کند؟ با نگاهی به پالت های رنگی زیر رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی
رنگ دیوار پذیرایی

رنگ های گرم

این رنگ ها فضایی گرم و دعوت کننده ایجاد می کنند و برای اتاق هایی که سمت شمال یا شرق قرار گرفته اند مناسب اند، این رنگ ها باعث می شود عناصر اتاق نزدیک تر به نظر برسند. رنگ های گرم فضا را صمیمی و دوستانه می کنند. انرژی فوق العاده ای دارند و سرشار از شور و اشتیاق هستند. در چرخه رنگی، رنگ های گرم از محدوده سفید که به سمت زرد در حرکت است تا قرمز ادامه پیدا می کند و بی شمار ترکیب رنگی را ایجاد می کند. شما نباید تنها رنگ های خالص را در نظر بگیرید و باید بدانید که ترکیب رنگ ها با یکدیگر هزاران رنگ جدید را می سازند که برای دیوار خانه قابل استفاده هستند.

  • زرد: این رنگ مورد علاقه کسانی است که ذاتا شاد و خوش بین هستند و نگاهی خوش بینانه به زندگی دارند، رنگ زرد هر اتاقی را سر زنده می کند و احساسی از خوش آمد گویی و مهمان نوازی ایجاد می کند.
  • قرمز: قرمز رنگی جسور است. افرادی که این رنگ را دوست دارند، افردای پر تحرک و برون گرا هستند و یا دوست دارند این طور به نظر برسند. قرمز مشخصا برای دیوارهای تاکیدی بسیار مناسب است.
  • نارنجی: این رنگ رنگی بازیگوش است و مورد علاقه انسان هایی است که از خوشی های کوچک زندگی لذت می برند. رنگ نارنجی، رنگی دوستانه است که به راحتی انسان ها را در کنار هم می آورد و به همین دلیل برای اتاق نشیمن بسیار مناسب است.
  • صورتی: صورتی رنگی است که اشتیاق شدید قرمز را با خلوص و پاکی سفید ترکیب می کند. این رنگ ایده مناسبی برای اتاق دخترهای جوان است. صورتی (بجز صورتی چرک) رنگی فانتزی محسوب می شود و صمیمی و دوستی زیادی در خود دارد.

رنگ های سرد

این رنگ ها خاصیت آرام بخش و تسکین دهنده دارند. همچنین موجب می شوند فضای اتاق بزرگ تر به نظر برسد. رنگ های سرد بیشتر مورد علاقه کسانی است که به تنهایی، خلوت، آرامش و سکوت علاقه بیشتری نشان می دهند. رنگ های سرد شامل محدوده رنگ بنفش تا سبز است که آبی را نیز شامل می شود. این رنگ ها نیز دارای ترکیبات بسیار زیاد و متنوعی هستند و تنها کافیست که میزان کمی تغییر کنند تا ترکیب رنگی جدیدی ایجاد گردد.

  • آبی: افرادی که به رنگ آبی علاقه دارند شخصیت عمیقی داشته و قابل اتکا و آرام هستند. آبی ذاتا با احساس امنیت همراه است و کسانی که از آبی در دکوراسیون استفاده می کنند، خانه شان را دنج ترین جای جهان می دانند.
  • سبز: این رنگ، رنگ طبیعت است و با زندگی رابطه ای مستقیم دارد. سبز با زندگی نوین، رشد و گسترش همراه است، استفاده از این رنگ در دکوراسیون آرامش را در فضا پخش می کند.
  • بنفش: تونالیته های کم رنگ بنفش مورد علاقه کسانی است که به روحانیت اهمیت می دهند و تونالیته های پر رنگ آن نشانگر تحمل و ثروت است.

استفاده از تمامی رنگ های ذکر شده در بالا برای رنگ یکی از دیوار ها ممکن است، اما باید در سطح و مقدار صحیح مورد استفاده قرار گیرند. همچنین در محیط های نشیمن، پذیرایی و اتاق خواب می توان از چشم گیری بصری فراوان رنگ های پاستلی استفاده کرد. همانطور که می دانید اگر رنگ های خالص را با درصد زیادی رنگ سفید ترکیب کنید، می توانید یک رنگ پاستلی درست کنید. همچنین همواره توجه داشته باشید رنگ مورد استفاده برای یک دیوار بسیار مهم است، زیرا می تواند تمام توجه را به خود جلب کند. پس بهتر است رنگی را انتخاب کنید که با دکوراسیون و سایر رنگ های خانه تان هماهنگی داشته باشد، در ویدیوی انتهای متن می توانید تاثیر تغییر رنگ یک دیوار را در دکوراسیون منزل مشاهده کنید.

ایده برای رنگ دیوار توسط ست کردن این رنگ با وسایل خانه

در بخش های بالاتر کمی راجع به این موضوع توضیح داده شد اما در این قسمت سعی می شود که این موضوع به طور کامل باز شود. یکی از راه های درست و منطقی برای پیدا کردن بهترین رنگ برای دیوار خانه به این شکل است که شما با توجه به وسایل خانه این رنگ را برای دیوار تک پیدا کنید. در این بخش گفته می شود که در هر قسمت از خانه رنگ دیوار را با کدام وسایل ست کنید تا تاثیر و نتیجه بهتری از آن بگیرید. بهترین رنگ برای دیوار خانه رنگی است که باعث شود توجهات به دیوار معطوف گردد، چرخش رنگی خوبی در خانه ایجاد شود و اعضای خانه و دیگران از دیدن آن حس خوبی پیدا کنند.

  • ست کردن رنگ یک دیوار با مبلمان

همانطور که پیش تر هم گفته شد یکی از بهترین راه های پیدا کردن بهترین رنگ برای دیوار خانه ست کردن رنگ دیوار تک با مبلمان است. در نشیمن یا سالن پذیرایی رنگ دیوار مورد نظر را با پارچه روکش مبلمان خود ست کنید. مثلا اگر مبل های تان به رنگ بنفش است، دیوار رو به رو یا یکی از دیوار های کناری که دید بهتری نسبت به آنها دارد را بنفش کنید. توجه داشته باشید که برای این کار دیوار پشت مبلمان را بنفش نکنید زیرا دو رنگ بنفش در کنار هم قرار گرفته و منظره جالبی را ایجاد نخواهد کرد.

  • ست کردن رنگ یک دیوار با کوسن ها

این هم یک راه خوب دیگر برای پیدا کردن رنگ دیوار است. معمولا کوسن ها با رنگی انتخاب می شوند که با رنگ مبلمان هماهنگی دارند. مثلا بر روی یک مبل کرم رنگ، کوسن هایی به رنگ اخرایی گذاشته می شود. پس می توان دیوار پشت مبل کرم رنگ و یا رو به روی آن را اخرایی کرد. نکته مهم در اینجا آن است که چون رنگ مبل با رنگ انتخابی برای دیوار مشابه نیست، پس می توان دیوار پست مبل را اخرایی نمود.

  • ست کردن رنگ یک دیوار با کابینت های آشپزخانه

این کار موقعی قابل اجراست که شما بخواهید دیوار زیر اپن آشپزخانه و یا دیوار کناری آشپزخانه که نسبت به کابینت ها دید خوبی دارد را رنگ بزنید. برای این کار می توانید از رنگی مشابه کابینت های تان استفاده کنید. البته اگر کابینت ها دارای رنگی غیر از سفید یا کرم هستند. برای مثال اگر کابینت هایی به رنگ نارنجی را انتخاب نموده اید، دیوار مورد نظر تان را نارنجی کنید. البته پیشنهاد می شود دیواری کوچک یا باریک را برای این کار انتخاب نمایید.

  • رنگ دیوار نهار خوری

اگر قسمت ناهار خوری در خانه تان به صورت جداگانه دیزاین شده است و یا میز ناهار خوری تان را در بخش از خانه گذاشته اید که فضای مخصوص خود را دارد، می توانید یکی از دیوار های آن فضا را با رنگ کردن به شکلی جذاب و دوست داشتنی ست کنید. برای این کار در نظر گرفتن رنگ رومیزی و یا رنگ پارچه روکش صندلی ها مهم است. مثلا اگر برای روی میز ناهار خوری از یک رانر سبز و کرم استفاده کرده اید، می توانید دیوار را به رنگ سبز کنید. قرار دادن گلدانی با گل های سرخ بر روی میز در زمینه سبز رنگ دیوار تصویری بسیار جذاب ایجاد می کنند.

  • ست کردن رنگ دیوار با رو تختی

اگر دوست دارید در اتاق خواب تان رنگ دیوار پشت تخت را تغییر دهید پیشنهاد می شود این رنگ را با روتختی تان ست کنید. برای مثال اگر اتاق خواب تان با رنگ های کرم، گلبهی، نارنجی، اخرایی چیدمان شده است، به گونه ای که دیوار ها کرم یا گلبهی و رو تختی نارنجی یا اخرایی است، پیشنهاد می شود که دیوار پشت تخت را به رنگ نارنجی یا اخرایی رنگ آمیزی کنید. همچنین اگر رو تختی تان کرم یا گلبهی است و بر روی آن کوسن هایی به رنگ اخرایی، نارنجی و یا هر رنگ دیگری قرار داده اید، دیوار ر به رنگ کوسن ها نقاشی کنید.

تاثیر رنگ دیوار خانه بر فضا

حتی اگر فقط یکی از دیوار های خانه را رنگ کنید، این رنگ تاثیر خود را بر کل فضا خواهد گذاشت. مثلا اگر رنگ پر شوری را انتخاب کنید فضای خانه تان پر انرژی می شود. اگر رنگ پاستیلی لطیفی را انتخاب نمایید فضا خانه سرشار از حس لطافت و ملیح بودن می شود. خصوصا اگر رنگی ماند گلبهی برای این کار مورد استفاده قرار گیرد. نکته دیگر اینکه رنگ ها می توانند بر ذهن و روح افراد نیز تاثیر بگذارند. اگر شغل سخت و پر مشغله ای دارید و در خانه به فضایی آرامش بخش نیاز دارید، پیشنهاد می شود از رنگ های لطیف و آرامش بخش استفاده کنید.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

۴ ترکیب رنگی جذاب و چشمگیر برای دکوراسیون



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<