اگر مراسم عروسی در پیش دارید باید بدانید که برگزاری این جشن به برنامه ریزی مفصل و زمان احتیاج دارد و شما باید اطلاعات کافی در مورد نحوه ی برگزاری مراسم داشته باشید تا بتوانید با توجه به علایق و خواسته های خود یک روز فراموش نشدنی برای خودتان رقم بزنید. اولین قدم برای برنامه ریزی جشن عروسی کسب اطلاعات از نزدیکان و استفاده از تجربه ی آنها در برگزاری این جشن و تخمین تعداد مهمانان است. در قدم بعدی شما نیاز به مراجعه به چند دفتر تشریفات مجالس دارید تا از بین آنها مطابق سلیقه و بودجه تان بهترین را انتخاب کنید. هنگامی که شما به این دفاتر مراجعه کنید تالار های دیزاین شده ای به شما پیشنهاد میشود و یک لیست بلند بالا از تزئینات مقابل شما قرار میگیرد؛ تزئینات سالن شامل انواع میزها، صندلی ها، گل آرایی های متفاوت، شمعدانی و لوستر های تزئینی، نورپردازی سن، ظروف و رومیزی و تمام خوراکی هایی که از مهمانان پذیرائی میشود به همراه لیست غذاهای شام اصلی است که هرکدام بنا بر ارزش و تعداد استفاده و نوع گل ها و غذاهای خواسته شده، قیمت های متفاوتی دارند.
اندازه ی سالن انتخابی شما باید متناسب با تعداد مهمانان شما باشد. اگر برای تعداد کم مهمانان، سالن بزرگی بگیرید آنوقت فضای خالی زیادی به چشم میخورد که حس خوشایندی ندارد و مهمانان با فاصله و جدا از هم می نشینند. اما اگر ظرفیت سالن با تعداد مهمان ها متناسب باشد حس گرمی و صمیمت بین افراد برقرار میشود. اگر تعداد میهمانان شما زیاد است سالنی با ظرفیت بیشتر و سقف بلند تری انتخاب کنید که در جمعیت بالا، حس خفگی به مهمانان منتقل نشود و فضای زیادی برای حرکت و تنفس داشته باشند.
تالارهای عروسی شامل ورودی، سالن مهمانان، سن رقص، سالن پذیرائی و اتاق رختکن است. ورودی سالن بسیار مهم است و میتواند تاثیر مثبتی در ذهن مهمان ها و عروس و داماد برای داشتن یک جشن فرموش نشدنی بگذارد. مسیر ورودی عروس و داماد باید با گل و شمع و پارچه های حریر تزئین شود یا حتی کفپوش آن با گلبرگ های سفید و قرمز زیبا پوشیده شود. تابلو های خوش آمد گویی کلاسیک و فشفشه های آبشاری از ترند های جدید تزئینات مراسم عروسی هستند که حس نوستالژی و صمیمیت به مهمانان میدهند. عروس و داماد باید پس از گذشتن از ورودی توسط سلسله مراتب منظمی به جایگاه خود برسند. بطوریکه بعد از عبور از ورودی، اول از لابی عبور کنند، به فضای مهمانان برسند و بعد در جایگاه خود قرار بگیرند. بهتر است ورود عروس و داماد از پله انجام شود تا کل سالن به صحنه ی ورود اشراف داشته باشند و در بدو ورود تجمع صورت نگیرد.
رنگ های صورتی روشن، سفید، شیری، نقره ای و بژ از زیباترین ترکیبات رنگی برای مراسم عروسی هستند و ظاهر شیک و تجملاتی به فضا میدهند و پارچه های تور در کنار حریر و ساتن های سفید، زیبایی دکور تالار را دو برابر میکند.
از موارد مهم در دکور تالار عروسی، انتخاب میز و صندلی مناسب است که ظاهر شکیلی داشته باشد و برای نشستن طولانی مدت مهمانان راحت و استاندارد باشد. میز و صندلی ها باید به گونه ای چیده شوند که مسیر های حرکتی سالن باز باشند و به سن عروس و داماد دید داشته و به آن نزدیک باشند. تزئینات میز و صندلی و رنگ آنها به دکور اصلی تالار و نحوه ی گل آرایی سالن مربوط است و رنگ های روشن مثل طلایی و نقره ای و سفید بسیار برای پارچه ی صندلی و رومیزی مناسب هستند. برای انتخاب نوع میز های تالار باید بدانیم که میز های گرد به دلیل قرار گیری درست و اصولی تر و دسترسی راحت تر مهمانان به خوراکی ها مناسب اند و خطوط نرم و قوس دار تزئینات، فضا را زیباتر می کنند اما معمولا یک یا دو میز vip مستطیل شکل با تعداد بالا برای نزدیکان درجه یک عروس و داماد درنظر گرفته می شود. تزئینات میز ها که شامل گل آرایی و شمعدان های زیبا است تاثیر زیادی در زیبایی سالن دارد پس از آنها غافل نشوید و سبد های گل صورتی و سفید را به زیباترین شکل روی میز مهمانان قرار دهید.
جایگاه عروس و داماد باید با چند پله اختلاف سطح از سالن مهمانان، بالاتر باشد تا بتوانند مهمانان را ببینند و مهمانان نیز به عروس و داماد دید داشته باشند. این جایگاه میتواند با مبلمان بزرگ و متفاوت چستر سفید یا صندلی های زیبای تزئین شده از میز و صندلی مهمانان متمایز باشد. پشت سر عروس و داماد معمولا از تابلو های گل آرایی شده برای زیبایی هرچه بیشتر عکس ها و فیلم های ماندگار عروسی استفاده میشود. در تصاویر زیر چند نمونه طاق عروس با تزئینات گل طبیعی و پارچه حریر را مشاهده می کنید:
در بعضی تالار ها از فضای نشستن مهمانان برای صرف غذا هم استفاده میشود اما بهتر است تالار انتخابی شما سالن غذاخوری مجزا برای پذیرایی از مهمانان داشته باشد تا همهمه و شلوغی ایجاد نشود و سالن اصلی تمیز بماند. با توجه به اینکه جشن عروسی در شب برگزار میشود و امکان استفاده از نور خورشید بصورت کامل وجود ندارد باید نور پردازی اصولی در سالن انجام شود تا همه به جایگاه عروس و داماد اشراف داشته باشند و موقع صرف شام، میز سرو غذا به خوبی مشخص باشد تا مهمانان با آرامش خاطر یک شب بیاد ماندنی داشته باشند.
برای راحتی بیشتر عروس و داماد و مهمانان و برگزاری یک مراسم آبرومند، باید امکانات سالن را بررسی کنید. رختکن های مجزا و امن، سرویس بهداشتی تمیز و مناسب، نمازخانه، اتاق عقد، پارکینگ های متعدد، فضایی برای بازی کودکان بسیار در انتخاب سالن تاثیر دارند تا همگی با خیال راحت به جشن و شادی بپردازند و کوچکترین مشکلی در روند برگزاری مراسم ایجاد نشود.
خانه ایده آل خود را بسازید:
ویدیو : کارت عروسی تان را خلاقانه، خاص و ویژه طراحی کنید
شروع زندگی مشترک با یک سفره عقد به یاد ماندنی