یک زیربنای 200 متری فضایی نسبتا بزرگ برای طراحی یک نقشه و پلان عالی و ساخت خانه یا ویلایی دوبلکس دلباز، شیک و زیبا است. ویلایی 200 متری به گونه ای طراحی می شود که هم فضای سالن یا نشیمن بزرگ و وسیع باشد و هم تعداد و ابعاد اتاق خواب ها بیشتر شود. به این ترتیب برای کسانی که خانواده پر جمعیتی دارند و یا مهمان های زیادی در خانه یا ویلای شان رفت و آمد می کند، فضای کافی وجود خواهد داشت. این متن به موضوع نقشه خانه دوبلکس 200 متری می پردازد و تمام نکات مهم پیرامون طراحی و ساخت چنین خانه ای را بررسی می کند. در این متن خواهید خواند:
به دلیل آنکه طراحی و ساخت یک ویلا تفاوت هایی با ساختمان مسکونی دارد، نکات مربوط به هر کدام از آنها به صورت جداگانه آورده شده است. البته تشابهاتی نیز در این نکات خواهید دید.
نکات مهم پیرامون طراحی نقشه ساختمان مسکونی 200 متری دوبلکس
همانطور که گفته شد 200 متر فضای بزرگی را در اختیار شما قرار می دهد که امکان اجرای پلان های مختلف را در آن خواهید داشت؛ اما رعایت برخی مسایل کمک می کند تا این پلان بهتر و حرفه ای تر شود و میزان و کیفیت فضاهای کاربردی افزایش یابد. در طراحی پلان ویلایی دوبلکس معمولا اتاق خواب ها را در طبقه دوم جایگذاری می کنند و فضاهای عمومی نظیر آشپزخانه و سالن را در طبقه اول قرار می دهند. همچنین می توانید یک اتاق خواب را نیز در طبقه اول بگذارید تا برای افرادی که احتمالا بالا رفتن مداوم از طبقات برای شان سخت است، شرایط بهتری را فراهم نمایید. در واقع فضای 200 متر مربعی این امکان را به شما خواهد داد که به راحتی یک اتاق خواب بزرگ را در طبقه اول داشته باشید.
نکته مهم دیگر درباره طراحی نقشه خانه ویلایی 200 متری دوبلکس موضوع مربوط به پنجره ها است. در ویلا ها هر چه پنجره ها بیشتر و با ابعاد بزرگ تری ساخته شوند، بهتر است. زیرا هم خانه روشن تر می شود و هم امکان تماشای مناظر بیرون از درون خانه بهتر میسر خواهد شد. بنابراین حتی اگر متراژ خانه تان کمتر از 200 متر هم باشد، باز هم تعبیه پنجره های یک سره و بزرگ را فراموش نکنید. موضوع دیگر آنکه برای هر دو طبقه پنجره های کافی را در نظر بگیرید. حتی می توانید بخش بزرگی از دیوار نمای مربوط به طبقه بالا را به کلی شیشه ای کنید تا هم نمای ویلای تان مدرن و متفاوت شود و هم امکان تماشای بیرون و ورود نور به داخل طبقه بالای ویلا بیشتر فراهم گردد.
وجود تراس نیز می تواند جلوه بی نظیری به ویلای شما ببخشد. یک خانه 200 متری امکان اجرای متراژ بزرگی را به عنوان تراس به شما خواهد داد و این یعنی می توانید فضایی جذاب و دل باز برای گذراندن ساعاتی لذت بخش در فضای باز و استفاده از هوای عالی را داشته باشید. قرار دادن یک دست میز و صندلی و مبلمان در تراس و برگزاری دورهمی های دوستانه و فامیلی در آن بسیار لذت بخش خواهد بود. درباره سقف خانه ویلایی نیز باید گفت که انواع سقف های شیروانی برای ویلاهای شمال کشور و سقف های فلت و مدرن برای خانه ها و ویلاهایی که در نقاط کم بارش تر ساخته می شود، وجود دارد.
نکات مهم درباره طراحی پلان ویلایی دوبلکس 200 متری
هنگامی که شما برای خانه مسکونی خود به دنبال طراحی نقشه هستید، در موارد اندکی اوضاع با ویلای خارج از شهر، فرق خواهد کرد. برای مثال در طراحی ویلایی دوبلکس 200 متری در خارج از شهر، دست شما برای محل قرار گیری پنجره ها باز تر است. اگر ویلای تان در محلی قرار دارد که از اطراف کاملا باز است، شاید بخواهید هر چهار طرف خانه پنجره داشته باشید. اما در یک ساختمان مسکونی این شرایط وجود ندارد. در طراحی نقشه ساختمان مسکونی 200 متری دوبلکس درست همانند مواردی که درباره ویلا گفته شد، می توانید یک اتاق خواب را در طبقه همکف (یا اول) و اتاق خواب های دیگر را در طبقه بالا در نظر بگیرید. متراژ 200 متر این اجازه را به شما می دهد تا ابعاد اتاق خواب ها را بزرگ تر بگیرید. برای مثال می توانید 3 اتاق خواب بزرگ در طبقه بالا داشته باشید. البته تعداد اتاق خواب ها بستگی به تعداد افرادی که در خانه زندگی می کنند، دارد.
در پلان دوبلکس 200 متری ممکن است مواردی مانند اتاق بازی، اتاق سینما، فضای بار، سونا و سایر امکانات تفریحی نیز در نظر کرفته شود.
پلان ویلایی دوبلکس 200 متری شامل چه مواردی است و وضعیت قرار گیری آنها به چه صورت است؟
موارد مهم دیگر در طراحی ویلای دوبلکس
تصویر بالا پلان ویلایی دوبلکس 200 متری را مشاهده می کنید که دارای راه پله دوبلکس با طرح گرد و دو طرفه در قسمت شمال است. در طبقه اول نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه، دو سرویس بهداشتی و یک اتاق خواب مهمان قرار دارد و طبقه دوم نیز شامل چهار اتاق خواب، سرویس بهداشتی، نشیمن و اتاق لباس است.
در این تصویر نیز پلان ویلا در همکف شامل تراس، آشپزخانه و نشیمن و سرویس بهداشتی و اتاق و طبقه بالا نیز دارای اتاق و نشیمن و سرویس بهداشتی است.
خانه ایده آل خود را بسازید:
بازسازی ویلا در سال ۱۴۰۱ و همه چیز های مهمی که در این باره باید بدانید
مراحل ساخت استخر در ویلا و همه نکات مربوط به آن