همه شرکت ها و سازمانهای موفق میدانند که میزان بهرهوری هر یک از کارکنان چقدر اهمیت دارد و چه مقدار میتواند برای سازمان تولید ارزش کند. وقتی میگوییم “بهرهوری کارکنان”، منظور این است که کارکنان شما در ساعات کار خود به نحو احسن به انجام وظایف خود بپردازند؛ در این راستا هر مدیر و کارفرمایی به منظور بالا بردن راندمان کاری و افزایش بازده شرکت، می بایست شرایط راحتی و آسایش کارمندان خود را ایجاد نموده و امکانات و تجهیزات مناسبی در اختیار کارکنان قرار دهد. میز اداری یکی از آن چیزهایی است که اگر با دقت انتخاب نشود، می تواند تاثیر منفی بر افراد و کارشان بگذارد. اگر یک میز زیاده از حد بلند یا کوتاه یا کوچک باشد، فرد برای انجام کارهایش دچار مشکل خواهد شد و این موضوع در طولانی مدت بر روند کاری و بهره وری کارکنان موثر است. بنابراین ابعاد میز و مبلمان در محیط اداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر دوست دارید اطلاعات دقیقی درباره این موضوع بدست آورید، تا انتهای این متن همراه ما باشید.
موارد مهم درباره ابعاد استاندارد میز اداری
ابعاد میز اداری باید به گونه ای باشد که فرد در هنگام نشستن در پشت میز، تسلط کافی به سطح و رویه میز داشته باشد و برای انجام کار های اداری خود همانند نوشتن، کار با کامپیوتر و تایپ کردن، و …. دچار مشکل نشود. طول میز و مساحت رویه آن نباید به قدری زیاد باشد که برای برداشتن چیزی در یک سمت میز، مجبور شود خود را بیش از حد حرکت دهد و آنقدر هم کوچک نباشد که برای گذاشتن وسایل مورد استفاده اش دچار کمبود جا شود. ابعاد میز اداری و مخصوصا ارتفاع میز باید به اندازه ای باشد که آرنج ها در راستای بدن بر روی میز گذاشته شوند و همچنین کمر بیش از حد خم و یا راست نشود. عرض میز ادرای هم به اندازه ای در نظر گرفته شود که پاهای فرد از جلوی میز بیرون نزند.
ابعاد استاندارد میز اداری چقدر است؟
درباره ابعاد میز اداری باید گفت که طول این میز ها مابین 80 تا 200 سانتی متر است. تصمیم گیری در ارتباط با طول مناسب میز اداری به عوامل زیادی بستگی دارد، مثلا فضایی که قرار است میز در آن قرار گیرد و یا سطح کاری شخص استفاده کننده. عموما میز افراد در سطوح کارمندان و کارشناسان فنی با طول 140 یا 160 سانتی متر و در سطوح مدیریتی با طول 180 تا 200 سانتی متر در نظر گرفته می شود، همچنین در سطوح مدیریت میانی شرکت می توان از دو میز با طول کمتر که به صورت قائم در کنار هم قرار گرفته اند استفاده کرد.
موضوع دیگر درباره ابعاد استاندارد میز اداری، عرض آن است. عرض میز اداری 60 تا 80 سانتی متر است. با این میزان عرض پای فرد به راحتی در زیر میز حرکت کرده و به انتهای میز برخورد نمی کند. همچنین اگر نیاز باشد چیزی مانند کیس کامپیوتر در زیر میز قرار گیرد، با عرض60 تا 80 سانتی متر به راحتی این کار صورت خواهد گرفت. در بحث ابعاد میز اداری و یا ابعاد استاندارد میز اداری موضوع ارتفاع میز دارای اهمیت ویژه ای است. در استاندارد صنعت مبلمان و میز های اداری عددی در حدود 72 یا 73 سانتی متر بهترین ارتفاع برای این میز ها است. البته فرد می تواند بسته به اندازه قد خود با پایین یا بالا بردن ارتفاع صندلی اش، موقعیت خود را نسبت به میز تنظیم نماید.
طول میز اداری | 80 تا 200 |
عرض میز اداری | 60 تا 80 |
ارتفاع میز اداری | 72 تا 73 |
ابعاد میز اداری ام دی اف
میز های ادارای معمولا از جنس ام دی اف ساخته می شوند و در مواقعی از چوب هم برای ساخت میز اداری استفاده می گردد. ام دی اف در مقایسه با چوب قیمت ارزان تری دارد و تنوع رنگ بیشتری هم می توان به آن داد. ابعاد میز ادارای ام دی اف نسبت به سایز میز ها تفاوتی ندارد و اندازه استاندارد میز اداری چه در مدل ام دی اف و چه چوبی یا حتی فلزی با هم یکی است.
ابعاد میز اداری – میز مدیریت
معمولا میز مدیریت از نظر ابعاد و همینطور از نظر ظاهری با سایر میز های ادارای موجود در شرکت متفاوت است. این تفاوت بیشتر در طول میز مشاهده می شود و همانطور که حتما دیده اید، شکل ظاهری میزهای مدیریتی هم پر نقش و نگار تر و شیک تر و متفاوت تر از میز های ادرای معمولی است. در یک میز مدیریتی طول 180 سانتی متر تا حداکثر 2 متر را برای آن در نظر می گیرند. عرض میز مدیریت بین 80 سانتی متر تا 1.5 متر است و ارتفاع میز مدیریت بین 70 تا 75سانتی متر خواهد بود.
ابعاد میز اداری – میز کار گروهی
گاهی اوقات به دلیل محدود بودن فضای موجود از میز های گروهی برای کارمندان استفاده می شود که البته این میز ها بسته به فضای موجود و استفاده بهینه از محیط طراحی و ساخته می شوند. این میز ها در تعداد نفرات 4 تا 8 نفره ساخته می شوند و طول و عرض آنها نسبت به تعداد نفرات متغیر است. ارتفاع این میزها نیز طبق استاندارد بین 70 الی 75 سانتی متر خواهد بود.
موارد مهم درباره میز و صندلی اداری
خانه ایده آل خود را بسازید:
بهترین موکت اداری و بررسی ویژگی ها و مشخصات آن