پنجره چوبی سنتی و زیبایی با شکوه معماری ایرانی

چیدو پلاس 13 مرداد 1401

معماری ایرانی سرشار از زیبایی و جذابیت است و پنجره چوبی سنتی به عنوان یکی از نماد های این معماری ارزشمند به شمار می رود. هنوز هم شماری از افراد به دلیل پایبندی به سنت های معماری، از انواع مدل های آن برای خانه یا محل کار خود استفاده می کنند. انتخاب و داشتن پنجره چوبی سنتی دارای مزایا و معایبی است که در این متن به آنها می پردازیم. در این متن خواهید خواند:

  • پنجره چوبی سنتی و آشنایی با ویژگی های آن (مزایا و معایب)
  • مدل های درب و پنجره سنتی چوبی
  • از پنجره چوبی سنتی در چه مکان هایی استفاده می شود؟
  • قیمت درب و پنجره چوبی سنتی

پنجره چوبی سنتی و آشنایی با آن

در ساخت پنجره های چوبی سنتی یا کلکین های چوبی از چوب های طبیعی استفاده می شود و این چوب ها ویژگی های لازم برای چنین کاربردی را دارند. برای مثال چوب کاج یکی از بهترین انتخاب ها برای ساخت درب و پنجره سنتی چوبی است. چوب مورد استفاده در ساخت پنجره چوبی سنتی باید در برابر رطوبت و نور خورشید دوام و ماندگاری کافی را داشته باشد و بر اثر رطوبت به زودی دچار پوسیدگی و تخریب نشود. همچنین در برابر نفوذ حشرات نیز باید مقاومت کافی را از خود نشان دهد. درباره طرح و رنگ درب و پنجره چوبی سنتی نیز باید گفت که در آثار تاریخی که به وفور در کشورمان وجود دارد، می توانید انواع مدل ها و طرح های گوناگون را برای این پنجره ها مشاهده کنید. حتی از طرح های جدید تر و امروزی تر هم برای ساخت درب و پنجره سنتی چوبی می توان استفاده کرد.

مزایای پنجره چوبی سنتی عبارتند از:

  • شکل و مدل خاص و زیبا
  • زنده نگه داشتن معماری ایرانی
  • استفاده از شیشه های رنگی و زیبا در آن و ایجاد فضایی دکوراتیو

معایب پنجره چوبی سنتی عبارتند از:

  • مقاومت پایین در برابر عبور سرما از آن
  • عایق صوت نبودن
  • احتمال نفوذ آب باران به درون خانه از درز های پنجره
  • ورود گرد و خاک به درون خانه
  • هزینه ساخت بالا
  • نیاز به ترمیم و نگهداری

در واقع می توان گفت که معایب موجود در انواع درب و پنجره چوبی سنتی قدیمی یا کلکین های چوبی باعث شد تا پیشرفت هایی در ساخت پنجره شکل گیرد و پنجره های دو جداره که معایب پنجره های قدیمی را پوشش می دهند، به بازار وارد شوند. مهم ترین مواردی که به عنوان معایب پنجره چوبی سنتی از آن یاد می شود، عایق نبودن صدا و حرارت است. در فصول سرد سال سرما از پنجره ها به درون نفوذ می کند و درز های نامناسب این پنجره ها باعث می شود تا برای گرم کردن خانه نیاز به صرف انرژی بیشتری باشد. همچنین اگر در تابستان از وسایل خنک کننده استفاده شود، ممکن است خنکی درون خانه از پنجره ها به بیرون منتقل شود و این مورد هم منجر به صرف انرژی بیشتر برای خنک نگه داشتن داخل خانه می شود. مورد بعدی این است که چوب نیاز به ترمیم و نگهداری دارد و این کار به کمک پوشش روغن جلا انجام می گیرد. اگر این کار به طور مرتب و در مواقع لازم انجام نشود، چوب دچار پوسیدگی شده و حشرات نیز به آن نفوذ می کنند.

مورد آخر هزینه بالای ساخت و خرید پنجره با چوب طبیعی است؛ به طور کلی چوب در کشور ما گران قیمت است و به همین دلیل جایگزین هایی برای آن ساخته شده است؛ پنجره های دو جداره طرح چوب یکی از این جایگزین های مقرون به صرفه می باشد.

پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی

مدل های درب و پنجره سنتی چوبی

مهم ترین مدل های درب و پنجره سنتی چوبی یا کلکین های چوبی مدل هایی است که همراه با شیشه های رنگی ساخته می شوند. تنوع طرح در این پنجره ها فراوان است و بسته به ابعاد و محلی که از پنجره چوبی سنتی در آن استفاده می شود، طرح مخصوصی برای آن انتخاب می گردد. مهم ترین و متداول ترین طرح برای درب و پنجره سنتی چوبی یا کلکین چوبی مدلی است که قسمت بالایی پنجره یا درب دارای یک بخش نیم دایره بوده و قسمت پایینی مربعی یا مستطیل شکل است. در بخش نیم دایره که ثابت است، شیشه های رنگی بر اساس شعاع های دایره چیدمان شده اند و در بخش پایینی که یک یا دو طرف آن متحرک است و باز و بسته می شود، طرح های شیشه به شکل های گوناگونی چیدمان و ساخته شده اند. هنر ارسی سازی در ساخت درب و پنجره سنتی چوبی از هنر های قدیمی و با ارزش در معماری سنتی ایرانی است. درب و پنجره سنتی چوبی با طرح های مشبک، خراطی شده و منبت کاری شده نیز طرفداران مخصوص به خود را دارد. در ساخت درب و پنجره های ارسی از شیشه های رنگی زرد و قرمز و سبز و لاجوردی به میزان زیادی استفاده می شود که این شیشه ها حال و هوایی سنتی و ویژه را به وجود می آورند. زیبایی فوق العاده و بی نظیر این کلکین های چوبی و پنجره های ارسی سازی شده چشم هر بیننده ای را به سمت خود می کشاند.

از پنجره چوبی سنتی در چه مکان هایی استفاده می شود؟

می توان به نحوی هنرمندانه از پنجره چوبی سنتی استفاده نمود. این مکان ها شامل هتل ها، اقامتگاه های بومگردی، مکان های هنری مانند آتلیه های نقاشی و عکاسی، برخی فروشگاه های فروش صنایع دستی و درب و پنجره های داخلی ساختمان است. برای مثال اگر در خانه تان بخواهید دو بخش از خانه را از یکدیگر جدا کنید، به جای نصب یک دیوار کاذب می توانید از درب چوبی سنتی با شیشه کاری های رنگی استفاده نمایید. همچنین در خانه های ویلایی و یا خانه هایی که بازسازی می شوند، می توان از انواع این درب و پنجره های زیبا به عنوان درب تراس و درب ورودی خانه از سمت حیاط استفاده نمود.

قیمت درب و پنجره چوبی سنتی

نوع محصول قیمت درب و پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی با گره چینی، آینه و شیشه رنگی (معمولی)

ابعاد 30 در 22 سانتی متر

170 هزار تومان
پنجره چوبی سنتی با شیشه های رنگی و چوب روسی (معمولی)

ابعاد 80 در 50 سانتی متر

1 میلیون و 250 هزار تومان
درب و پنجره چوبی سنتی با طرح گره چینی (معمولی)

ابعاد 100 در 100 سانتی متر

2 میلیون و 500 هزار تومان
پنجره چوبی با شیشه های رنگی (معمولی)

ابعاد 50 در 40 سانتی متر

1 میلیون و 700 هزار تومان
پنجره ارسی شیشه رنگی (حرفه ای)

ابعاد 200 در 80 سانتی متر

25 میلیون و 800 هزار تومان
درب ارسی شیشه رنگی با چوب روسی (حرفه ای)

ابعاد 210 در 82 سانتی متر

15 میلیون تومان
پنجره ارسی شیشه رنگی (حرفه ای)

ابعاد 125 در 82 سانتی متر

9 میلیون تومان
پنجره ارسی یا شیشه های ساده و شیشه های رنگی (حرفه ای)

ابعاد 310 در 230 سانتی متر

73 میلیون تومان

 

پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی
پنجره چوبی سنتی

خانه ایده آل خود را بسازید:

لوستر سنتی مراکشی، ترکیه ای یا عثمانی، ترکیب رنگ و اصالت و زیبایی



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<