سقف چوبی ؛ انواع سقف کاذب چوبی، مزایا و معایب آن
امروزه کاربرد سقف کاذب به عنوان یک عنصر دکوراتیو و البته در مواردی کاربردی، بسیار رایج شده است و انواع مختلفی از آن نظیر سقف چوبی یا سقف کاذب چوبی طرفداران مخصوص به خود را دارد. چه در آپارتمان های مسکونی، چه در ویلا ها و چه در کافه ها و رستوران ها و مراکز دیگر از مدل های مختلف سقف چوبی برای زیباتر کردن محیط می توان استفاده نمود، خصوصا اگر در قسمت های دیگر نظیر پوشش کف نیز از چوب استفاده شده باشد. ما در این مطلب قصد دارید اطلاعاتی کامل و کافی درباره سقف کاذب چوبی و همه مسائل مربوط به آن را در اختیار شما قرار دهیم. شما در این متن خواهید خواند:
- ویژگی ها، مزایا و معایب سقف چوبی چیست؟
- انواع چوب مورد استفاده در سقف چوبی کدام است؟
- مدل ها و طرح های مختلف سقف چوبی چیست؟
- قیمت سقف کاذب چوبی چقدر است؟
چوب به دلیل طبیعی بودن و اصالتی که در خود دارد همیشه به عنوان یک متریال پر کاربرد در صنعت ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی استفاده می شده است. در گذشته به دلیل نبود امکانات و متریال های جدید فعلی، مجبور به استفاده از چوب بوده اند و سقف چوبی سنتی اولین انتخاب برای خانه ها بوده است. هنوز هم اگر به شمال کشور سفر کنید، خانه های قدیمی زیادی را می بینید که دارای سقف چوبی سنتی هستند و همچنان هم کارایی خود را حفظ کرده اند. اما با گذشت زمان امروزه انواع سقف چوبی مدرن با طرح های متنوع و استفاده از چوب های مختلف، رواج بیشتری پیدا کرده است.
ویژگی ها، مزایا و معایب سقف چوبی چیست؟
کاربرد سقف چوبی مدرن در خانه، ویلا و یا مکان های دیگر هم از نظر جنبه زیبایی شناسی و هم به لحاظ عملکردی و کاربردی قابل دفاع و بررسی است. در ادامه این بخش دلایلی را مطرح خواهیم کرد که شما را در انتخاب سقف کاذب چوبی مطمئن تر می کند. البته به معایب این سقف ها نیز پرداخته می شود تا بتوانید بهترین و درست ترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید.
- زیبایی: شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین دلایلی که افراد به سمت انتخاب سقف چوبی مدرن متمایل می شوند، زیبایی آن است. حس و حالی که استفاده از چوب در محیط ایجاد می کند شبیه هیچ چیز دیگری نیست و این به دلیل طبیعی بودن آن، رنگ های گرم و زیبایش و انرژی نهفته در آن است. با استفاده از چوب می توان طرح های متنوعی را در سقف پیاده کرده و انواع سقف کاذب چوبی را برای خانه خود انتخاب نمود.
- عایق صوتی: سقف کاذب چوبی قابلیت جذب صدا دارد. این ویژگی با استفاده از پنل های عایق ایجاد می شود که در هنگام ساخت این سقف ها در زیر آن کار گذاشته می شود. شما با داشتن یک سقف چوبی مدرن می توانید محیطی آرام، بی صدا و راحت داشته باشید.
- امکان تعمیر و جایگزینی: به دلیل آنکه سقف چوبی مدرن یا سقف کاذب چوبی از کنار هم قرار گرفتن تخته چوب های مختلف ساخته می شود، هر کدام از آنها که دچار خرابی و آسیب شوند، به راحتی خارج شده و با قطعه ای سالم جایگزین می گردند. همچنین اگر نیازی به دسترسی به تاسیسات و سیم کشی های زیر سقف بود، به راحتی می توان با برداشتن قطعات، بدون هیچ مشکلی کار را انجام داد و سپس قطعه را دوباره در جای خود نصب کرد.
- صرفه جویی در مصرف انرژی: به طور کلی با به کارگیری سقف های کاذب به دلیل کوتاه تر شدن سقف، انرژی کمتری برای گرم و سرد شدن محیط مصرف می شود. در مورد سقف چوبی نیز همین موضوع وجود دارد.
اما معایب سقف کاذب چوبی کدام است؟
- قابل اشتعال بودن: اگر از ترمو وود برای ساخت سقف چوبی مدرن استفاده می کنید، می توانید کمتر نگران آتش سوزی باشید (هرچند که ترمو وود هم صد در صد غیر قابل اشتعال نیست) اما در صورت استفاده از چوب های معمولی، موضوع قابل اشتعال بودن آنها اهمیت زیادی دارد.
- هزینه بالا: چوب متریالی گران بهاست و اجرای سقف چوبی با هزینه های بالایی همراه خواهد بود.
- حفظ محیط زیست: اگر حافظ و طرفدار محیط زیست هستید و مخالف قطع درختان برای ساخت وسایل چوبی، پس باید دور داشتن سقف چوبی را نیز خط بکشید.
انواع چوب مورد استفاده در سقف چوبی کدام است؟
بسته به اینکه چه نوع سقف چوبی را برای خانه تان انتخاب می کنید، از انواع چوب ها و محصولات استفاده می شود. ام دی اف، پی وی سی، ورقه های چند لایی چوب، کاج روسی، چوب راش، پروفیل های ترمو وود، پروفیل های چوب پلاست، جعبه های تو خالی ام دی اف با روکش چوب طبیعی یا پی وی سی، روکش ممبران و وکیوم روکش بر روی سطوح ام دی اف و غیره در ساخت انواع سقف چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. هر کدام از آنها نیز دارای ویژگی ها و قیمت خاص خود هستند.
مدل ها و طرح های مختلف سقف چوبی چیست؟
- سقف چوبی سنتی: در این سقف ها تمامی قسمت های سقف با استفاده از الوار های چوب کاملا پوشیده می شوند و فضایی کاملا قدیمی و سنتی را به خاطر می آورند.
- سقف چوبی مدرن: در این سقف ها از طراحی های جدید تر و ایده های تازه تری برای اجرا استفاده می شود. همینطور به کارگیری متریال های جدید مانند ترمو وود یا چوب پلاست به جای چوب های معمولی، از ویژگی های سقف چوبی مدرن است.
- سقف کاذب چوبی تزیینی: هنگامی که بخواهید تنها بخشی از سقف را به چوب اختصاص دهید و طرح خاصی را در آن پیاده کنید، از سقف کاذب چوبی دکوراتیو استفاده می کنید که در ادامه با نمونه هایی از آن آشنا خواهید شد.
- سقف کاذب چوبی معلق: این نوع سقف کاذب چوبی به شکل جداگانه از سقف اصلی آویزان می شود. سقف معلق چوبی از دو بخش تشکیل شده است: پایه ها یا زنجیر های محکم فلزی که به سقف ثابت یا اصلی متصل هستند و پنل های چوبی آویخته از آن. در این مدل سقف پنل های چوبی چند سانتیمتر پایینتر از سطح سقف اصلی قرار می گیرند و شکلی معلق دارند.
- سقف کاذب چوبی با تخته های ام دی اف: این سقف شباهت زیادی به پوشش کف لمینیت دارد. قطعه های لمینیت و ام دی اف بر روی سقف در کنار هم چفت می شوند و تمامی قسمت ها را پوشش می دهند.
قیمت سقف کاذب چوبی چقدر است؟
عوامل مختلفی بر قیمت سقف کاذب چوبی موثر هستند. ابعاد و متراژ، نوع چوب انتخابی، طرح مورد نظر، نوع و روش اجرا همگی در این هزینه ها تاثیر گذارند. با توجه به افزایش روزانه قیمت چوب و دیگر مسائل شاید نتوان قیمت دقیق برای خرید و اجرای سقف چوبی بیان کرد. اما برای آنکه بخواهید سقف چوبی با قیمت کمتری داشته باشید پیشنهاد می شود به جای چوب طبیعی به سراغ چوب پلاست بروید. قیمت سقف کاذب چوبی از نوع چوب پلاست کمتر است و از نظر ظاهری نیز شباهت بسیار زیادی به چوب طبیعی دارد. همچنین کیفیت قابل قبولی داشته و هزینه تعویض یا نگهداری آن نیز معقول و به صرفه است. این پیشنهاد مخصوصا برای کسانی است که برای متراژ بالا به دنبال انتخاب بهترین سقف چوبی هستند.
خانه ایده آل خود را بسازید:
ساخت کلبه چوبی ارزان چگونه امکان پذیر است؟
ویلای چوبی پیش ساخته، مراحل ساخت و هزینه لازم