دو نمونه نقشه خانه سه خوابه دوبلکس

چیدو پلاس 07 تیر 1401 ،

طراحی دوبلکس به نوعی از ساختار معماری ساختمان اطلاق می شود که بین بخش های مختلف خانه اختلاف سطح وجود داشته باشد و برای دسترسی به بعضی از قسمت های خانه نیاز به بالا و پایین رفتن از پله ها باشد. دکوراتورها برای خانه های دوبلکس یک کلاس و شخصیتی متصور اند که دست آنها را برای یک دیزاین داخلی جذاب تر باز می کند. خانه های دوبلکس همچنین طرفداران خاص خود را بین مردم دارند و اگر فضا و متراژ این اجازه را بدهد، معمولا پلان دوبلکس به خاطر ویژگی های خاص خود مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد.

اگر قصد ساخت یا بازسازی یک خانه یا ویلا را دارید، دانستن اطلاعاتی درباره نقشه خانه سه خوابه دوبلکس برای تان مفید خواهد بود. این متن دو مورد زیر را بررسی خواهد کرد:

  • ویژگی ها و مزایای یک خانه سه خوابه دوبلکس
  • بررسی دو نقشه و پلان مربوط به خانه سه خوابه دوبلکس

 

نقشه خانه دوبلکس باید به گونه ای طراحی می شود که بهترین استفاده از تمامی فضاها صورت گیرد، اتاق خواب ها، سرویس های بهداشتی و آشپزخانه در بهترین موقعیت قرار گیرند و از متراژ زمین استفاده بهینه ای گردد. در ادامه این متن دو نمونه نقشه خانه سه خوابه دوبلکس به همراه پلان ها و توضیحات مربوط به آنها آمده است.

ویژگی ها و مزایای یک خانه سه خوابه دوبلکس چیست؟

برای خانواده ای چهار نفره یک خانه سه خوابه با فضای بیشتری که در اختیار اعضای خانواده می گذارد، باعث می شود تا هر فرد فضای مخصوص به خود را داشته باشد. همچنین برای خانواده های بدون فرزند و یا تک فرزند، یک اتاق خواب را می توان به مهمان، دفتر کار و یا استفاده های دیگر اختصاص داد. در نقشه خانه سه خوابه دوبلکس جایگاه اتاق خواب ها را می توان به گونه ای طراحی و جایگذاری نمود که متناسب با کارکرد آن اتاق و یا فردی که از آن اتاق استفاده می کند، باشد. با این تفاسیر یک نقشه خانه سه خوابه دوبلکس خوب به گونه ای طراحی می شود که:

  • نوع و تعداد افرادی که می خواهند در خانه سکونت کنند در نظر گرفته شود
  • نوع کاربرد و استفاده از اتاق خواب ها مورد توجه قرار گیرد
  • برای هر بخش از خانه فضای کافی و لازم اختصاص یابد

نقشه و پلان خانه سه خوابه دوبلکس چگونه طراحی می شود؟

در این خانه ها سه اتاق خواب، یک آشپزخانه، دو سرویس بهداشتی و یک یا دو حمام به علاوه سالن نشیمن و پذیرایی در نظر گرفته می شود. البته موضوع پارکینگ، تراس، پله های ورودی خانه و محوطه، و همچنین پله های دوبلکس داخل خانه نیز مواردی است که در نقشه خانه سه خوابه دوبلکس باید مورد توجه قرار گیرند. در طراحی نقشه خانه سه خوابه دوبلکس محل قرار گیری هر کدام از موارد گفته شده اهمیت دارد. به دلیل وجود پله در خانه معمولا مکان هایی که جنبه عمومی تری داشته و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، مانند آشپزخانه و سالن، در طبقه اول جایگذاری شده و اتاق خواب ها در طبقه دوم قرار می گیرند. آشپزخانه در طبقه اول و نزدیک به نشیمن و سالن پذیرایی طراحی می شود تا استفاده و رفت و آمد به آن برای تمامی افراد مقدور باشد و در دسترس همه قرار داشته باشد. در مورد سرویس بهداشتی نیز سعی می شود تا هر طبقه سرویس بهداشتی و حمام مخصوص به خود را داشته باشد.

وضعیت قرار گیری اتاق خواب ها در نقشه خانه سه خوابه دوبلکس

همانطور که گفته شد در یک خانه دوبلکس معمولا اتاق خواب ها را در طبقه بالا در نظر می گیرند اما به طور کلی موضوع مهم در نقشه خانه سه خوابه دوبلکس آن است که چه افرادی با چه شرایط جسمی و سنی و البته کاری قصد سکونت در خانه را دارند. برای مثال اگر قرار باشد فرد سالمندی به همراه خانواده اش در خانه دوبلکس سه خوابه زندگی کند، یک اتاق خواب را در طبقه اول (یا همکف) برای این فرد در نظر می گیرند. همچنین بهتر است سرویس بهداشتی در نزدیک ترین فاصله با اتاق خواب در نظر گرفته شود. اما دو اتاق خواب باقی مانده را در طبقه دوم خانه دوبلکس طراحی می کنند تا دیگر افراد خانواده و خصوصا بچه ها از آن استفاده کنند. طراحی اتاق خواب در طبقه دوم خانه دوبلکس فضای خصوصی تری را برای زوج ها و یا فرزندان فراهم می کند. در نظر گرفتن یک سرویس بهداشتی و حمام در طبقه دوم کمک می کند تا نقشه خانه سه خوابه دوبلکس بهتر و کاربردی تر باشد.

طراحی پله ها در نقشه خانه دوبلکس

محل قرار گیری پله ها بستگی به سلیقه و طرح پیشنهادی شما و همچنین متراژ زمین دارد. بعضی از افراد ترجیح می دهند پله های دوبلکس را به صورت مارپیچ و در مرکز خانه قرار دهند و بعضی دیگر از پله های ساده تری برای دوبلکس استقبال می کنند. طرح و مدل پله ها نیز کاملا سلیقه ای و بر اساس متریال و سبکی است که در قسمت های دیگر خانه از آن استفاده شده است.

فرق پلان های دوبلکس یا نیمه دوبلکس

در یک پلان دوبلکس تعداد پله ها متناسب با اختلاف ارتفاع بین دو طبقه است ( معمولا در یک خانه دوبلکس ارتفاع طبقه ی اول را بیشتر از حد معمول در نظر میگیرند تا فضا دلباز تر دیده شود) اما اگر نقشه و پلان نیمه دوبلکس باشد، معمولا سه یا چهار پله برای ارتباط بین دو سطح در نظر گرفته می شود.

در زیر یک نمونه نقشه خانه سه خوابه دوبلکس به همراه توضیحات مربوط به آن آمده است:

 

 

  • این خانه با طول 10.4 و عرض 8 متر ساخته شده و زیر بنایی در حدود 83 متر مربع دارد.
  • طراح معمار از فضای وسیع و یکپارچه طبقههمکف برای ایجاد فضای نشیمن (سالن پذیرایی) در قسمت پرنورتر جنوب و فضای ناهار خوری، آشپزخانه در قسمت شمال استفاده کرده است.
  • طبقه دوم نیز شامل یک هال خصوصی به علاوه سه اتاق خواب و یک سرویس بهداشتی و حمام است.
  • همانگونه که می بینید در طبقه همکف و در بخش جنوبی خانه (محل مربوط به نشیمن) یک نمای دایره ای شکل در نظر گرفته شده تا جلوه زیبا تر و خاص تری به خانه داده شود. سمت راست و در مرکز نیز پله های دوبلکس در نظر گرفته شده که جایی ما بین آشپزخانه و سرویس بهداشتی است. به این ترتیب از فضای داخلی به بهترین و بهینه ترین شکل ممکن استفاده شده است.
  • در تصویر دوم هم نقشه خانه سه خوابه دوبلکس را بر اساس سه نمای شرقی و شمالی و جنوبی مشاهده می نمایید.

 

 

  • پلان خانه دوبلکس مورد نظر با طول 75 و عرض 10.95 متر طراحی شده است.
  • این نقشه شامل دو ورودی از شمال و جنوب بوده و طبقه همکف با متراژ ۱۳۰متر مربع شامل فضای نشیمن و پذیرایی، یک نشیمن خصوصی، آشپزخانه، انباری و سرویس بهداشتی است.
  • طبقه اول دارای متراژ ۹۳ متر مربع بوده و دارای ۳ عدد اتاق خواب، حمام و تراس طراحی شده است.
  • این نقشه خانه سه خوابه دوبلکس به عنوان نقشه ویلا استفاده و کاربرد بهتری دارد.

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

پله بتنی مدرن و ساختمانی به روز و منحصر به فرد

راه پله فلزی داخل ساختمان و انواع مدل های پر طرفدار آن



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<