پرورش گیاهان خوراکی در آشپزخانه – ریحان، جعفری، تربچه، نعنا

چیدوپلاس 17 بهمن 1397 ،

مصرف سبزیجات به سلامت و بهبود عملکرد بدن بسیار کمک می‌کند، سبزیجات سرشار از ویتامین های A و C بوده و مقدار قابل توجهی آهن و فیبر در آنها ذخیره شده است. مصرف مداوم سبزیجات خوراکی موجب پیشگیری از سرطان، دیابت، بیماری های قلبی، فشار خون و چاقی میشود. سبزیجات معمولا به صورت عمده در میوه فروشی ها توزیع می شود اما ممکن است به صورت روزانه امکان خرید آنها برایتان فراهم نباشد. کاشت و پرورش سبزیجات خوراکی در خانه بسیار ساده است و هر کسی می تواند با استفاده از چند فلاور باکس به کشت و زرع سبزیجات خوراکی به صورت ارگانیک بپردازد. نحوه رشد و کشت سبزیجات بسیار مهم می باشد و سالانه تعدادی از افراد به دلیل مصرف سبزیجاتی که با آب ناسالم رشد کرده اند دچار بیماری میشوند؛ بنابراین اگر اقدام به پرورش سبزیجات در خانه خود بکنید می توانید با اطمینان کامل آنها را مصرف کنید.

سبزیجات مختلفی را میتوان در خانه کشت کرد، در این مطلب چهار نوع سبزی که مصرف بیشتری دارند و نحوه کشت آنها ساده تر است را معرفی می کنیم. ریحان پرطرفدارترین سبزی خوردن که معمولا در کنار بسیاری از وعده های غذایی مصرف می شود. ریحان فواید بسیار زیادی دارد این گیاه معطر سبز و بنفش، تاثیر فراوانی در تامین آهن بدن، سم زدایی، نفخ و ترش شدن معده دارد. ریحان را هم میتوان در باغچه کاشت و هم در فلاور باکس های کوچک و بزرگ به پرورش آن پرداخت. روش کاشت این گیاه در هر دو بستر به یک صورت می باشد. برای کاشت ریحان نیاز به یک بستر رویش مانند باغچه و یا فلاورباکس، خاک و نشا ریحان دارید. ابتدا باید بذرها را یک روز قبل از کاشت در مقداری آب ولرم بریزید، روز بعد بستر کاشت را با خاک مناسب که شامل خاک باغچه و خاکبرگ می‌باشد به ارتفاع ۱۵ سانتیمتر پر کنید سپس بذر ها را از آب خارج کرده و بر روی یک پارچه بگذارید تا خیسی آن برطرف شود پس از آن بذر ها را در ارتفاع یک و نیم سانتیمتری خاک به صورت فاصله دارد از هم قرار دهید؛ در مرحله آخر روی گلدان را با یک گونی یا پارچه ضخیم بپوشانید و روی آن را به مدت ۵ روز و روزی ۴ بار آبپاشی کنید. پس از دوهفته خواهید دید که بذر شما جوانه زده و رشد می کند، وقتی آنها به رشد کامل رسیدند از ساقه بکنید و نوش جان کنید، با این کار جوانه های جدید بلافاصله جایگزین میشود.

از دیگر سبزیجات خوراکی که مانند ریحان استفاده ها و فواید زیادی دارد و به راحتی هم کشت میشود، جعفری است؛ جعفری آنتی اکسیدانی قوی است و در کاهش وزن و رفع بیماری‌های گوارشی بسیار موثر است. علاوه بر این موارد جعفری تاثیر شگرفی بر روی سنگ کلیه دارد به عنوان یک ماده ادرار آور شناخته می شود. جعفری کاربری های غیر خوراکی نیز دارد و از آن برای تهیه لوسیون و ماسک های پوستی نیز می توان استفاده کرد. رشد جعفری کمی طولانی تر از سایر سبزیجات میباشد. جعفری پس از حدود ۲۰ تا ۲۵ روز جوانه می‌زند، روش کاشت آن همانند ریحان می باشد و باید بذرهای آن را از روز قبل در آب خیساند، پس از گذشت ۲۴ ساعت آب را از بذرها گرفته و آن را آماده کاشت کنیم. خاک مناسب جعفری ترکیبی از خاک برگ و خاک لومی شنی می باشد، در مرحله بعد بذر ها را در عمق ۶ تا ۸ میلیمتری خاک قرار داده و روزانه روی سطح خاک را کمی آب پاشی می کنیم پس از سه هفته می توانید رویش اولین جوانه‌ها را مشاهده کنید.

تربچه نیز از دیگر سبزی های پرطرفدار و زینت سفره های ایرانی است، تربچه رشدی سریع دارد و در بعضی مدارس کشت آن را به عنوان یک آموزش باغبانی نیز به کودکان یاد می‌دهند. تربچه فواید خاص خود را دارد، ویتامین c، فسفر، روی و ویتامین B کمپلکس موجود در این گیاه ریشه ای برای پوست مفید است، تربچه سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و گردش خون را بهبود می بخشد. روش کاشت تربچه نیز مانند دو گیاه بالا می باشد، با این تفاوت که پس از آماده کردن بذر ها باید آنها را با فاصله ۴ سانتی متری از هم و در عمق سه سانتیمتری خاک بکارید. خاک مناسب برای کشت تربچه خاک برگ و پیت ماس می باشد، در واقع هر چه خاک سبک تر و پوک تر باشد بهتر است. بذر ها را تا زمان جوانه زدن باید روزی یکبار آب داد. این گیاه پس از ۲۰ روز جوانه می زند و اگر هر دو هفته یکبار به کشت آن بپردازید برای یکسال ترب تازه خواهید داشت.

نعنا گیاهی با طبع گرم و خشک است که دارای خواص فراوانی می باشد و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و… امکان پذیر است. از نعنا در غذاها و نوشیدنی های مختلف استفاده می شود از نعنا داغ روی آش رشته تا تزئین ماست و خیار یا تهیه یک نوشیدنی خنک تابستانی یا یک دمکرده نعنا در زمستان، این گیاه کاربردهای فراوانی دارد بنابراین کشت آن در خانه به شدت توصیه می شود، کاشت نعنا به دو شیوه ی بذر پاشی و قلمه زنی انجام می شود، روش بذر پاشی همانند روش کاشت ریحان می باشد اما در روش قلمه زنی، چند ساقه ی قوی نعنا را داخل آب قرار میدهیم تا ریشه بزند، سپس آن را به گونه ای که به ریشه ها آسیبی وارد نشود به گلدان انتقال می دهیم و اطراف آن را با خاک پر می کنیم، بعد از مدت کوتاهی اولین برگ های نعناع رشد خواهد کرد. بعد از مدتی و با برداشت بیشتر رشد جوانه‌های جانبی افزایش یافته و درنتیجه بوته‌های نعنا پرپشت‌تر میشوند.

کشت گیاهان علاوه بر تأمین مواد غذایی و رنگین تر کردن سفره تان، احساس خوبی به شما می‌دهد و می‌تواند به یک تفریح خوب برایتان مبدل شود.

 

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

۷ گیاه آپارتمانی که نگه داری از آنها ساده است



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<