معایب سینک گرانیتی چیست؟ سینک گرانیتی بهتر است یا استیل؟

چیدو پلاس 13 آذر 1402 ،

یک سینک گرانیتی می تواند زیبایی و جلوه خاصی را به آشپزخانه شما بدهد. اما این وسیله به مانند هر چیز دیگر مزایا و معایب خود را دارد. ما در این متن قصد داریم تا معایب سینک گرانیتی را بررسی کرده و دلایل خود را برای انتخاب نکردن این سینک بیان کنیم. شما با دانستن این موارد می توانید تصمیم آگاهانه تری درباره خریدن یا نخریدن سینک گرانیتی بگیرید. البته در بررسی معایب سینک گرانیتی خوب است که اول تعدادی از مزایای آن ارائه گردد و سپس به موضوع اصلی متن پرداخته شود. با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب سینک گرانیتی بیشتر آشنا شوید.

سینک گرانیتی چیست؟

این ماده مهندسی شده با استفاده از مخلوطی از گرد و غبار سنگ گرانیت و رزین های اکریلیک ساخته شده است. آنها مخلوطی از حدود 20٪ رزین اکریلیک و 80٪ از سنگ گرانیت هستند. اگر دوست دارید آشپزخانه شما شیک و دارای حس طبیعی باشد، کامپوزیت گرانیت می تواند گزینه مناسبی برای شما به حساب آید. با توجه به نحوه ساخت آنها، این سینک های گرانیتی می توانند گرمای ظروف پخت و پز را روی سطح خود تحمل کنند. از آنجایی که آنها تحت حرارت زیاد ساخته می شوند و به طور طبیعی غیر متخلخل هستند، محکم و بادوام اند. سینک های گرانیتی با ظاهری شبیه به سنگ گرانیت در رنگ های سفید و مشکی و طوسی ساخته می شوند.

مزایای سینک گرانیتی

سینک های کامپوزیتی گرانیتی جایگزین جذابی برای سینک های سنتی استیل ضد زنگ هستند. مزایای این نوع سینک ها عبارتند از:

  • تنوع: طیف وسیعی از سبک ‌ها، اندازه ‌ها، شکل‌ ها، پرداخت‌ ها و گزینه ‌های رنگی سینک گرانیتی را برای تکمیل دکور آشپزخانه خود خواهید یافت. رنگ های سفید، مشکی و قهوه ای محبوب ترین رنگ ها هستند. به عنوان مثال، هنگام مقایسه گزینه‌ های مختلف سینک‌ های کامپوزیتی گرانیتی با سینک ‌های فولادی ضد زنگ، از نظر رنگی گزینه ‌های بسیار بیشتری با سینک‌ های گرانیتی خواهید داشت.
  • زیبایی بیشتر: صرف نظر از شکل یا اندازه، آنها زیبایی منحصر به فردی را به آشپزخانه شما می دهند. از آنجایی که این سینک ها دارای طرح های طبیعی سنگ هستند، حس یکنواختی را در آنها از بین می برد.
  • دوام: این سینک ها در برابر گرمای ظروف و خط و خش مقاوم هستند و سینک های با دوامی به شمار می روند.

معایب سینک گرانیتی

قبل از اینکه یک سینک گرانیتی را برای آشپزخانه خود انتخاب کنید، مهم است که مزایا و معایب آن را درک کنید. با وجود مزایای بسیار، سینک کامپوزیت گرانیتی دارای چند جنبه منفی است که باید در مورد آنها فکر کرد. در مورد مزایای این سینک ها در بخش قبلی توضیحاتی ارائه شد اما معایب سینک گرانیتی نیز به شرح زیر هستند:

  • سختی: گرانیت کامپوزیت یا حتی گرانیت طبیعی که در ساخت سینک آشپزخانه به کار برده می شود به اندازه‌ ای سخت است که ممکن است ظروف شیشه ‌ای را هنگام گذاشتن آنها بر روی سطح، بشکند. اگر مکررا ظروف شکستنی را در سینک می شویید، این یکی از مشکلات و معایب سینک گرانیتی است که باید در نظر بگیرید.
  • تنوع طرح: با اینکه تنوع رنگ سینک های گرانیتی نسبت به سینک های استیل بیشتر است اما تنوع طرح و مدل در آنها کم است. در واقع همانطور که می دانید سینک های استیل با طرح های تزیینی متنوعی در بازار به فروش می رسند و این در حالی است که سینک های گرانیتی معمولا از نظر طرح و مدل بسیار ساده اند. اگر اهل سادگی هستید این موضوع را به جای معایب سینک گرانیتی می توانید در گروه مزایای آنها قرار دهید.
  • هزینه: سینک های گرانیتی با کیفیت گران تر از سینک های استیل هستند. این یکی از بزرگ ترین معایب سینک گرانیتی محسوب می شود. به دلیل گران بودن این سینک ها و قیمت معقول تر سینک های استیل، خیلی ها به سراغ خرید انواع استیل سینک آشپزخانه می روند.
  • وزن: وزن بالا یکی از مهم ترین معایب سینک گرانیتی به شمار می رود. سینک های کامپوزیتی یا طبیعی گرانیتی معمولاً بسیار سنگین تر از انواع استیل ضد زنگ هستند، بنابراین ممکن است نیاز به نصب تکیه گاه داشته باشند و ساختاری اضافی در زیر سینک ایجاد کنند.

نحوه تمیز کردن سینک کامپوزیت گرانیتی

سهولت در نظافت در هر بخش آشپزخانه، به خصوص در مورد سینک ظرفشویی بسیار با اهمیت است. سینک های گرانیتی کامپوزیتی با کیفیت تحت فشار بالا تشکیل می شوند و آنها را غیر متخلخل، بهداشتی و مقاوم در برابر حرارت، لکه، خراش و سایش می کند. با این حال، تمیز کردن و از بین بردن لکه ها از سینک گرانیتی کامپوزیت می تواند مشکل باشد. این یکی از معایب سینک گرانیتی به شمار می رود. مواد شیمیایی قوی می توانند به سینک گرانیتی کامپوزیت آسیب برسانند، بنابراین توصیه های سازنده را برای تمیز کردن سطح سینک در نظر بگیرید. معمولاً می توانید از مایع ظرفشویی و آب گرم برای تمیز کردن سینک گرانیتی کامپوزیت استفاده کنید. برای لکه های سخت تر، جوش شیرین را داخل سینک بپاشید، سرکه را اضافه کنید و به آرامی با یک اسفنج غیر ساینده آن را بشویید. بعضی از سینک های گرانیتی کامپوزیت ممکن است در اثر حرارت آسیب ببینند و در نتیجه رزین های ذوب شده، لکه هایی ایجاد می کنند و ظاهر سینک خراب می شود. گارانتی سازنده را بررسی کنید و محصولی را انتخاب کنید که برای مقاومت در برابر حرارت بالا طراحی شده است.

معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی

دوام و نگهداری سینک گرانیتی

همیشه این جذابیت زیبایی شناختی نیست که باعث می شود صاحبان خانه تصمیم بگیرند که چه سینکی را برای آشپزخانه خود انتخاب کنند. علاوه بر دانستن معایب سینک گرانیتی در نظر گرفتن فاکتور هایی از جمله میزان دوام این سینک ها و همینطور نحوه نگهداری از آنها بسیار مهم است. در مقیاس سختی Moh که عدد 10 سخت‌ترین آن است، گرانیت در رتبه ششم قرار می گیرد. این بدان معنا است که سینک گرانیتی هم می تواند تا حدی شکننده باشد و در هنگام قرار دادن وسایل و ظرف و ظروف سنگین بر روی آن باید حواس تان به این موضوع باشد. از نظر نگهداری، همانطور که قبلا ذکر شد، گرانیت تقریبا غیر متخلخل است اما به هر حال دارای میزانی از فضا ها یا سوراخ های بسیار ریز و زیادی است که به مایع یا هوا اجازه عبور می دهد. این باعث می شود که گرانیت تا حدی لک پذیر شود. در نتیجه نگهداری گرانیت ‌ها معمولاً سخت‌ تر از سینک های کوارتز است، زیرا در برابر میکروب ‌ها و ایجاد لکه حساس‌ تر هستند، به این معنی که باید هر از گاهی سینک خود را تمیز کنید. اما برخلاف سینک‌ های کوارتز، می ‌توانید مطمئن باشید که سینک های گرانیتی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند.

آیا سینک آشپزخانه گرانیتی بهتر از استیل ضد زنگ است؟

در مورد معایب سینک گرانیتی نکاتی گفته شد اما از آنجایی که معمولا افراد سینک های استیل را برای آشپزخانه خود انتخاب می کنند و یا از سینک های گرانیتی استفاده می کنند، خوب است که مقایسه ای بین آن دو انجام شود. در واقع سینک های گرانیتی آشپزخانه و سینک های استیل ضد زنگ مانند سیب و پرتقال هستند، هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در حالی که گرانیت صدای کمتری نسبت به استیل ضد زنگ ایجاد می کند و کمتر در معرض آسیب است، استیل ضد زنگ هزینه کمتری دارد و نگهداری از آن آسان تر است. هر دو نوع سینک کارایی و دوام بسیار خوبی دارند، بنابراین همه چیز به سبک دکوراسیون آشپزخانه خلاصه می شود.

سینک های فولادی ضد زنگ قابل بازیافت هستند، بنابراین می دانید که برای محیط زیست تلاش می کنید. برخی از آنها دارای کاسه های دوتایی هستند که کارهای شستشو را آسان تر و بدون دردسر تر می کنند. سینک های استیل ضد زنگ با دیگر لوازم آشپزخانه مانند اجاق گاز، یخچال و ماشین ظرفشویی هماهنگی ظاهری بیشتری دارند، اما دارای معایبی نیز هستند. سینک های استنلس استیل به مرور زمان دچار خراش و پیری می شوند. برای برخی از افراد، سر و صدایی که هنگام انداختن تابه یا کارد و چنگال در سینک استیل ضد زنگ ایجاد می ‌شود، می‌ تواند منبع نگران ‌کننده‌ ای باشد. باید در نظر داشته باشید که کدامیک از سینک ها با طراحی کابینت آشپزخانه، شیرآلات و لوازم خانگی بهترین هماهنگی را دارد.

جمع بندی درباره معایب سینک گرانیتی

  • بسته به نوع سنگ، ممکن است کمی گران قیمت تر از جایگزین های سنتی مانند سینک استیل باشند.
  • آنها به دلیل وزن شان به هزینه های اضافی نصب و سیستم های پشتیبانی زیر سینک نیاز دارند. زیرا کاملاً حجیم و سنگین هستند.
  • در دراز مدت، ممکن است تراشه کنند.
  • تمیز کردن و از بین بردن لکه های سخت از روی سینک های گرانیتی ممکن است کمی چالش برانگیز باشد. مواد شیمیایی خشن به آنها آسیب می رساند.
  • اگر با ظروف سنگینی مانند چدن آشپزی می کنید، باید مواظب باشید زیرا وسایل سنگین ممکن است آنها را خرد کند.
  • این سینک ها نیاز به آب بندی سالانه دارند (که البته یک فرآیند ساده است). اگر متوجه شدید سینک گرانیتی شما درخشندگی خود را از دست داده و خراش هایی دارد، احتمالاً نیاز به ترمیم دارد. اگر می خواهید سینک تان دوام داشته باشد، آب بندی نقش مهمی در مراقبت از سینک گرانیتی شما دارد.
  • گرانیت با رنگ روشن اگر با مواد مخصوص به خوبی پوشش داده نشود، به راحتی تغییر رنگ می دهد.
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی
معایب سینک گرانیتی

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

سینک ظرفشویی سنگی (گرانیتی، مرمر، کورین) به همراه قیمت

سینک ظرفشویی کورین زیبا کننده آشپزخانه شما با ظاهری زیبا و جذاب



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<