نگهداری گربه در خانه | تمام نکات مهم درباره نگهداری از گربه

چیدو پلاس 07 بهمن 1402 ،

گربه ها یکی از زیبا ترین، جذاب ترین و دوست داشتنی ترین حیوانات هستند و ارتباط با آنها می تواند برای روح و جسم انسان بسیار مفید باشد. نگهداری گربه در خانه هم خوبی ها و مشکلات خاص خود را دارد اما نکات مثبت و مزایای آن به قدری زیاد است که می تواند مشکلات و موارد منفی را پوشش دهد. ما در این متن می خواهیم مهم ترین و اصلی ترین موارد درباره نگهداری گربه در خانه را به شما آموزش دهیم. همچنین به سوالاتی نظیر بهترین نژاد گربه برای نگهداری در خانه و اینکه کدام نژاد گربه ریزش مو ندارد هم پاسخ خواهیم داد. داشتن گربه در خانه خوب است اما به شرطی که تمام شرایط لازم و کافی برای او در خانه مهیا باشد.

ویژگی های گربه

پیش از آنکه درباره شرایط نگهداری گربه در خانه صحبت کنیم خوب است که اطلاعاتی درباره گربه ها و ویژگی های آنها داشته باشید. گربه ها از نظر آناتومی شبیه دیگر گونه های گربه سانان هستند. آنها بدنی منعطف دارند و معمولا سریع واکنش نشان می دهند. این حیوانات شکارچی دارای دندان هایی تیز و پنجه هایی جمع شوند هستند و به دلیل توانایی دید در شب و همینطور حس بویایی شدید و البته حس ششم بسیار قوی می توانند به خوبی شکار کنند. برقراری ارتباط گربه ها با صدای میو میو، خر خر کردن، خس خس، غر غر، صدای لرزش و همچنین زبان بدن همراه است. بعضی دیگر از ویژگی ها و خصوصیات جالب گربه به صورت زیر است:

  • گربه ها باهوش و کنجکاور هستند.
  • حس ششم گربه ها بسیار قوی است.
  • هر گربه خصوصیات، علایق و شخصیت خاص خود را دارد.
  • شنوایی گربه ها بسیار خوب است.
  • گربه های بالغ بیشتر دوست دارند بخوابند.
  • گربه ها برای نشان دادن علاقه خود به شما دور پای تان می چرخند، با شما تماس بدنی ایجاد می کنند، چشم های شان را به شکلی آرام باز و بسته می کنند، خرخر می کنند و به گونه ای این علاقه را ابراز می کنند.
  • اگر گربه ای به شما اعتماد داشته باشد، شکم خود را به شما نشان می دهد. مثلا به گونه ای می خوابد که شکم اش دیده شود و یا اجازه می دهد به شکم او دست بزنید.
  • سبیل گربه ها عضوی مهم در بدن آنهاست و به آنها در حفظ تعادل کمک می کند.
  • گربه ها تغییر را دوست ندارند. مثلا از جابجا شدن با ماشین و رفتن به مکان های جدید بد شان می آید. یا معمولا دوست دارند هر روز در یک جای مشخص خانه بخوابند.
  • گربه‌ های خانگی ماده هر 21 روز دوره فحلی را تجربه می‌ کنند، مگر اینکه باردار باشند. سن شروع باروری گربه‌ ها بین ۷ تا ۱۲ ماهگی است. گربه ماده می ‌تواند به شکل سالانه ۵ بار تحریک شود و قابلیت باروری داشته باشد. طول دوره تحریکات جنسی گربه در صورتی که بدون جفتگیری باشد ۹ تا ۱۰ روز و در صورت جفت‌گیری ۴ تا ۵ روز است. در طی این دوره گربه ماده صدا های خاصی را از خود در می‌آورد تا نشان دهد آماده جفت‌گیری است.
  • روش بچه دار شدن گربه ‌ها به شکل تخمک گذاری است و باید سه یا چهار بار جفت ‌گیری در طول روز انجام شود تا گربه باردار گردد. دوره بارداری گربه ۶۳ تا ۶۵ روز است و زایمان او حدود ۲ ساعت به طول می ‌انجامد. معمولا گربه ‌ها در هر زایمان بین 1 تا ۴ گربه را به دنیا می ‌آورند. وزن نوزاد گربه بین 110 تا 125 گرم متغیر است. در 7 تا 8 هفته پس از تولد، اکثر بچه گربه ‌ها از شیر گرفته می ‌شوند و به خود کفایی می‌ رسند. در 6 ماهگی، ماده‌ ها به بلوغ باروری و گربه های نر در 8 ماهگی، بالغ می‌ شوند.

شرایط نگهداری گربه در خانه

  • غذای گربه: برای نگهداری گربه در خانه باید غذای مناسب برای او فراهم شود. غذای گربه به دو نوع خشک و تر تقسیم می شود که گربه باید در طول روز از هر دو نوع آن تغذیه نماید. غذای خشک گربه از فروشگاه های پت شاپ قابل خریداری است و شما می توانید این غذا ها را به صورت باز و یا بسته بندی شده تهیه نمایید. غذای تر نیز هم قابل خریداری است و هم خودتان می توانید در خانه آن را درست کنید. برای نگهداری گربه در خانه باید غذا به میزان کافی و کیفیت مناسب برای او مهیا باشد. پیشنهاد می شود که به جای دو وعده غذای زیاد در طول روز، وعده های غذایی او را بیشتر و مقدار آن را کم کنید.

 

  • آب گربه: قرار دادن آب تمیز برای گربه بسیار واجب و مهم است. بهتر است چند ظرف آب را در چند جای مختلف خانه بگذارید تا گربه همیشه به آب تازه دسترسی داشته باشد. دهیدراته شدن بدن گربه می توان موجب مشکلات زیادی در او شود. ممکن است فکر کنید در زمستان که هوا سرد است گربه ها آب کمی می خورند اما جالب است بدانید که گربه ها در زمستان نیز آب زیادی می خورند و بنابراین حتما باید آب کافی در اختیار آنها باشد.

 

  • علف گربه: گربه ها زمانی که دل درد دارند و یا وقت هایی که بخواهند موهایی که در حین لیس زدن وارد بدن شان شده است، خارج کنند، باید علف بخورند. برای فراهم کردن این علف می توانید از گندم کمک بگیرید. در یک ظرف یا گلدان مقداری گندم را سبز کنید و در جای خاصی قرار دهید تا گربه بتواند از آن بخورد. خوردن علف باعث می شود تا دل درد گربه خوب شود.

 

  • خاک گربه: برای نگهداری گربه در خانه باید خاک مناسب جهت دستشویی او فراهم شود. این خاک ها در فروشگاه های پت شاپ وجود دارند که قابل خریداری هستند. بعضی از انواع خاک گربه دارای کربن است که در جذب بیشتر بسیار موثر خواهد بود. خاک گربه باید به طور روزانه تمیز شود تا گربه در خاک تمیز دستشویی کند. این کار به بهداشت گربه، پیشگیری از ایجاد بیماری و همینطور تمیز بودن فضای خانه کمک می کند.

 

  • محل خواب: نگهداری از گربه در خانه خوب است اما به شرطی که تمام موارد راحتی او فراهم باشد. یکی از این موارد جای استراحت و خواب اوست. گربه عادت دارد که در جای مشخصی بخوابد و بهتر است این جای خواب در محلی به دور از شلوغی ها باشد. در نظر گرفتن یک جای راحت و گرم و نرم برای او بسیار مهم است. همچنین باید جایی برای قایم شدن او هم در نظر گرفته شود زیرا گربه ها معمولا کمتر از سگ ها اجتماعی هستند و خیلی از آنها با ورود مهمان غریبه به خانه، دوست دارند از دید او مخفی شوند.

 

  • وسایل بازی: نگهداری گربه در خانه و مخصوصا بچه گربه ها بسیار لذت بخش است زیرا دیدن بازی کردن گربه و شادی او جذاب و دوست داشتنی است. اگر تصمیم به نگهداری گربه در خانه را دارید باید وسایل بازی او را هم فراهم کنید. اسباب بازی های مختلفی برای گربه ها وجود دارد که می توانید آنها را خریداری کنید اما خودتان هم می توانید با درست کردن گلوله کیسه پلاستیک و یا دیگر اسباب بازی های دست ساز برای گربه تان وسایل شادی را فراهم نمایید.

 

  • توجه و محبت به گربه: از قدیم هم گفته اند که گربه ها لوس هستند و دوست دارند که آنها را ناز کنید. از ناز کردن و دست کشیدن به سر و زیر گردن گربه تان دریغ نکنید و با این کار هم او را خوشحال کنید و هم خودتان برای چند دقیقه ای از تمامی استرس ها و مشکلات رها شوید. به طور علمی ثابت شده است که ناز کردن گربه ها بر روی کاهش فشار خون و کم شدن اضطراب ها موثر است. اگر قصد نگهداری گربه در خانه را دارید باید توجه و محبت کافی را به او داشته باشید تا همیشه سر زنده و شاد باشد.

 

  • وقت گذاشتن برای گربه: یک باور نادرست درباره گربه وجود دارد و آن این است که گربه ها به شدت مستقل و منزوی هستند و می توانند ساعات طولانی را در خانه تنها بمانند. واقعیت امر این است که گربه ها حیوانات مستقلی هستند و بر خلاف سگ ها و یا برخی حیوانات دیگر که به صورت گروهی زندگی می کنند، آنها ترجیح می دهند به شکل تنها زندگی خود را بگذرانند اما این بدان معنا نیست که نگهداری گربه در خانه می تواند با تنها گذاشتن او به مدت طولانی همراه باشد. گربه ها بسیار احساساتی هستند و به سرپرست خود به دید خانواده شان نگاه می کنند. گربه ها به سرپرست شان عادت می کنند و دوری از او برای شان سخت و ناراحت کننده است. پس اگر گربه تان را ساعات زیادی از روز در خانه تنها بگذارید، او افسرده و غمگین خواهد شد. این موضوع با بروز مشکلات جسمی نیز برای او همراه می شود.

 

  • مراقبت های پزشکی: برای نگهداری گربه در خانه باید مراقبت های پزشکی لازم برای او را انجام دهید. از واکسن های دوره ای گرفته تا بردن آن پیش دامپزشک البته در صورت بیمار شدنش. گربه ها بر خلاف سگ ها دوست ندارند سوار ماشین شوند و این برای شان بسیار استرس آور است. بنابراین هر چه کمتر آنها را سوار ماشین کنید و به دامپزشکی ببرید، گربه رنج کمتری هم خواهد برد. تنها در صورت نیاز این کار را انجام دهید و در طول مسیر هم با ناز کردن و صحبت کردن با او، آرامش را به گربه تان منتقل کنید.

 

  • قرص ضد انگل: یکی از چیز هایی که در نگهداری گربه در خانه مهم است و هم به سلامت حیوان و هم به سلامت شما کمک می کند، مصرف قرص ضد انگل برای اوست. با یک دامپزشک مشورت کرده و از او درباره این کار سوال کنید. اینکه چه وقت و چه میزان قرص به گربه بدهید موضوعی است که دامپزشک به شما خواهد گفت. این قرص را هم خودتان می توانید به حیوان بدهید و هم اگر نتوانستید از دامپزشک برای این کار کمک بگیرید.

 

  • بهداشت و تمیزی گربه: گربه ها موجودات تمیزی هستند و ممکن است در طول روز چند ساعت را به تمیز کردن خود و آراستن موهای شان بپردازند. آنها این کار را با لیس زدن موهای شان انجام می دهند و این کار برای شان لذت بخش است. از طرفی گربه ها از آب اصلا خوش شان نمی آید و دوست ندارند حمام شوند. توصیه می شود تنها در صورت لزوم این کار را انجام دهید و از حمام کردن های پیاپی آنها خودداری کنید. گربه ها در فضای خانه کثیف نمی شوند که نیاز به شستشو داشته باشند و شستن آنها باعث می شود چربی های لازم برای موها و پوست شان از بین برود و این برای شان مضر است. اگر می خواهید گربه تان را بشویید این کار را حداکثر سالی دو بار انجام دهید.

 

  • عقیم کردن گربه: برای نگهداری گربه در خانه شاید نیاز به عقیم کردن او وجود داشته باشد. عقیم سازی حیوان از نظر بعضی افراد درست و از نظر بعضی دیگر نادرست است. خیلی ها اعتقاد دارند تولید مثل یکی از حقوق حیوانات است که نباید آنها را از این حق محروم نمود. اما خیلی های دیگر هم معتقدند که در هنگام نگهداری گربه در خانه نمی توان دو بار در سال منتظر بچه دار شدن او بود و بیشتر شدن تعداد توله گربه ها موجب دردسر هایی می شود. به هر حال این شمایید که تصمیم می گیرید که کار عقیم سازی را برای گربه تان انجام دهید یا نه. اما در صورت عقیم نکردن باید به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر گربه تان (چه نر و چه ماده) فقط در خانه نگهداری می شود و امکان بیرون رفتن ندارد، در فصل جفت گیری بسیار اذیت خواهد شد زیرا نیاز طبیعی او پاسخ داده نمی شود.
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه

سوالات و نکات مهم و رایج درباره نگهداری گربه در خانه

  • بهترین نژاد گربه برای نگهداری گربه در خانه کدام است؟ گربه های پرشین که ساکت و آرام هستند و بیشتر دوست دارند بخوابند و استراحت کنند، برای نگهداری گربه در خانه مناسب اند. البته اگر فضای لازم را در خانه داشته باشید و اگر گربه تان بتواند در حیاط رفت و آمد کند، می توانید از گربه های نژاد DSH یا همان گربه های خیابانی هم در خانه تان نگهداری نمایید. این گربه ها بسیار زیبا، باهوش، پر جنب و جوش و دوست داشتنی هستند.
  • کدام نژاد گربه ریزش مو ندارد ؟ تمامی گربه ها ریز مو دارند و اگر مواد مغذی لازم به آنها نرسد و یا در معرض نور خورشید قرار نگیرند و همچنین زیاد حمام شوند، ریزش موی آنها بیشتر خواهد شد.
  • چطور می توان یگ گربه برای نگهداری در خانه را تهیه کرد؟ نگهداری گربه در خانه خوب است اما علاوه بر توجه به روش های نگهداری، باید موضوع تهیه آن را نیز جدی گرفت. توصیه می شود که هرگز گربه و یا هیچ حیوان دیگری را نخرید. خرید حیوان کمک به یک تجارت کثیف و غم انگیز است. توله کشی از حیوانات برای فروش آنها یعنی شرایط نگهداری بسیار بد از حیوان مادر، بیماری های مختلف برای او و عدم توجه به او، توله کشی های بی وقفه و همیشگی از حیوان مادر، جدا کردن بچه ها از مادر برای فروش آنها و به طور کلی یک روند بسیار غم انگیز که برای حیوان اتفاق می افتد. برای داشتن یک حیوان خانگی می توانید یکی از آنها را بدون هیچ هزینه ای از مراکز حمایت از حیوانات به سرپرستی بگیرید. گربه های زیادی هستند که نیاز به یک سرپرست خوب و دلسوز دارند و شما می توانید یکی از آنها در خانه داشته باشید.

نگهداری گربه در خانه و قبول این مسئولیت

خیلی از کسانی که دوست دارند از حیوانی در خانه نگهداری کنند، از مشکلات، سختی ها، نیاز ها و الزامات نگهداری از حیوان اطلاع ندارند. حتی بعضی پدر و مادر ها برای آنکه فرزند شان از آنها خواسته اقدام به تهیه حیوان می کنند و بعضی ها هم حیوان را به عنوان هدیه به همدیگر می دهند. اما این کار بسیار اشتباه است. نگهداری گربه در خانه باید با قبول مسئولیت فراوان صورت گیرد. متاسفانه افرادی هستند که گربه یا حیوان دیگری را به خانه می آورند و مدتی از آنها نگهداری می کنند اما زمانی که حیوان بزرگ شد یا بیمار شد یا برای آن افراد تکراری شد، حیوان را در جایی رها می کنند و سرنوشت او برای شان اهمیت ندارد.

اما باید گفت که وقتی حیوانی را به سرپرستی قبول می کنید باید تمام مسئولیت های آن را بپذیرید و برای همیشه او را عضوی از خانواده خود بدانید. هیچ گاه حیوان را رها نکنید زیرا او هم به شما وابسته می شود و این کار با شوک بسیار شدیدی برای او همراه است. به همین دلیل است که در ابتدای متن توضیحات مفصلی درباره شرایط نگهداری گربه در خانه گفته شد. گربه و یا هر حیوان دیگری موجودی زنده است و به مانند انسان ها مفهوم درد، ترس، غم، تنهایی، دلتنگی، تشنگی و گرسنگی، و تمام احساسات و عواطف و نیاز های جسمی را حس می کند. بنابراین تنها زمانی اقدام به نگهداری گربه در خانه کنید که این تصمیم را به طور جدی گرفته اید.

نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه
نگهداری گربه در خانه

 

خانه ایده آل خود را بسازید:

پیشنهادهایی برای تزیین آکواریوم به روشی خلاقانه و منحصر به فرد

خانه سگ زیبا بسازید و محلی آرام برای استراحت سگ خود فراهم کنید



چیدوپلاسی عزیز دیدگاه خود را بنویسید

<